Skip to main content

Β. Σπανάκης στο NaftemporikiTV: Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Τι προβλέπει η διάταξη

«Η έκθεση Θεσσαλονίκης για τον πρωθυπουργό, όπως είχε δεσμευτεί πριν γίνει πρωθυπουργός, έχει δύο χαρακτηριστικά: πρώτον να αποτυπώσουμε και να κάνουμε έναν απολογισμό και δεύτερον για να βάλουμε το νέο πλάνο δράσης του επόμενου έτους», σχολίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, σε συνέντευξή του στο studio της Ναυτεμπορικής στην 88η ΔΕΘ.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε σε δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Έχουμε δύο κρίσιμα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών στην διαβούλευση. Στο ένα από τα δύο νομοσχέδια έρχονται κρίσιμες και σοβαρές διατάξεις για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών των διατάξεων, έρχεται ρύθμιση οφειλών πολιτών (για φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς του δήμους έως 60 δόσεις και μάλιστα αν υπάρξει καταβολή με συγκεκριμένες δόσεις έχουμε και απαλλαγή από προσαυξήσεις και από πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής».

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση δίνει για τους οφειλέτες σε δήμους την δυνατότητα, την ευκαιρία προκειμένου χρέη που υπάρχουν και έχουν βεβαιωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, να μπορέσουν να ρυθμιστούν».

«Σταθερά η κυβέρνηση προχωράει»

«Προχωράμε, ασχολούμαστε με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, ακούμε κάθε κριτική και κάθε πρόταση. Σταθερά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωράει».

Αναφερόμενος στις επικείμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες για πολλά θέματα, που θα έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε περαιτέρω».