Skip to main content

Ρ. Χάμπεκ στη «Ν»: Η επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας είναι εξαιρετική

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων μίλησε στη Ναυτεμπορική, στην 88η ΔΕΘ

Την οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας με δήλωσή του στη Ναυτεμπορική και τον Μιχάλη Ψύλο, σχολίασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

«Με την Ελλάδα έχουμε εξαιρετική συνεργασία, γιορτάσαμε και τα 100 χρόνια του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου», σημείωσε ο κ. Χάμπεκ στη «Ν».

«Μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα, η επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία είναι εξαιρετική», τόνισε.

Κ. Μητσοτάκης: Ευκαιρία να ενισχυθούν οι διμερείς, οικονομικοί δεσμοί μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων του περιπτέρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τιμώμενης χώρας της φετινής διοργάνωσης της 88ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη Γερμανία για την αποδοχή της πρόσκλησης και της πρόκλησης να είναι η τιμώμενη χώρα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024.

«Αν δεν ήταν οι ισχυροί επιχειρηματικοί και οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας, δεν νομίζω πως θα ήταν δυνατό να γεμίσει αυτός ο χώρος», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως, «το γεγονός ότι έχουμε 130 εταιρείες που είναι παρούσες εδώ ανοιχτές στο κοινό για να εξηγήσουν τις δικές τους ιστορίες, αποδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς που έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Αυτό είναι ακριβώς η μαρτυρία στο γεγονός ότι έχουμε οικοδομήσει μια πολύ ισχυρή οικονομική διμερή εταιρική σχέση και έχετε δίκιο να επισημαίνετε ότι, ξέρετε, οι ιστορικές μας σχέσεις έχουν περάσει από δοκιμασίες».

«Αυτή η έκθεση είναι μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι διμερείς, οικονομικοί δεσμοί μας, για τον εντοπισμό νέων ευκαιριών, αλλά και επειδή αυτό, όπως επισημάνατε, είναι ένα σπάνιο παγκόσμιο εκθεσιακό γεγονός. Οι επισκέπτες που έρχονται διασκεδάζουν αλλά παράλληλα γνωρίζουν τις γερμανικές εταιρείες. Αυτό είναι σε διμερές επίπεδο, υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως «είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις, για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα όπως η πράσινη μετάβαση και η κλιματική αλλαγή -έχουμε επηρεαστεί άμεσα από την κλιματική κρίση στις περισσότερες μεσογειακές χώρες».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ