Skip to main content

Στο αμαξοστάσιο Κορωπίου ο Κ. Μητσοτάκης: 950 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής έως το καλοκαίρι του 2025

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Επενδύουμε στα μέσα μεταφοράς, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες»

Στο αμαξοστάσιο των νέων λεωφορείων των περιαστικών διαδρομών του ΟΑΣΑ στο Κορωπί βρέθηκε σήμερα στις 07:30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έδωσε έμφαση στο σχέδιο της κυβέρνησης για αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

Μιλώντας από τον χώρο του αμαξοστασίου στην ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τα 30 καινούργια πρώτα λεωφορεία που έχουν βγει στους δρόμους της Αττικής είναι ένα μόνο μικρό βήμα μίας μεγάλης προσπάθειας.

Έως το  καλοκαίρι του 2025, όπως είπε, θα κυκλοφορούν στην Αττική 950 νέα λεωφορεία με κλιματισμό, απολύτως ασφαλή, προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών. «Τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μία αισθητή διαφορά», τόνισε.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τα λεωφορεία και το μετρό Θεσσαλονίκης

Ερωτηθείς για τα όσα σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι στην πόλη κυκλοφορούν ήδη 110 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία. Μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί σε κυκλοφορία και το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρά και το flyover.

«Η κυβέρνηση επενδύει στα μέσα μεταφοράς, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες. Θέλουμε οι πολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα. Και αυτό σημαίνει όχι μόνο νέα λεωφορεία, αλλά μεγαλύτερη συχνότητα δρομολογίων, πιο σωστή επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσων, που υλοποιείται βήμα – βήμα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου είχε πραγματοποιήσει μία άκρως πρωινή επίσκεψη (λίγο μετά τις 6 το πρωί στις 3/7/2024) στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Τότε ξεναγήθηκε στον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου.

Εισήλθε, δε, στο εσωτερικό ενός λεωφορείου, όπου είχε σύντομη συνομιλία με έναν οδηγό. «Μπαίνω με το δεξί», είχε πει χαρακτηριστικά.