Skip to main content

Οικοδομικά υλικά: Συνεχίστηκε το ράλι τιμών τον Ιούλιο – H 5αδα με τη μεγαλύτερη αύξηση

Intime News/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,4%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό δείκτη

Επιμένουν ανοδικά οι τιμές των οικοδομικών υλικών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, τον φετινό Ιούλιο κατέγραψε άνοδο 5,4%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό δείκτη, έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2023 με το 2022.

Αύξηση καταγράφηκε και σε μηνιαία βάση, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, τον Ιούλιο παρουσίασε αύξηση 0,3% συγκριτικά με τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2023.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Σε επίπεδο 12μηνου, ο μέσος δείκτης την περίοδο Αυγούστου 2023 – Ιουλίου 2024 ενισχύθηκε κατά 5,9%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2022 – Ιουλίου 2023, έναντι αύξησης 10% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις

Εστιάζοντας στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανά κατηγορία, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε: στα Τούβλα (+12,5%, στους χάλικους αγωγούς (+9%), στα θερμαντικά σώματα (+7,8%), στους πλαστικούς σωλήνες (+7,8%) και στους σωλήνες (+7,4%).

Ακολουθεί αναλυτικά η εικόνα ανά κατηγορία:

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

naftemporiki.gr