Skip to main content

«Βουτιά» στην τιμή πετρελαίου

REUTERS/Alexander Manzyuk

Ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα υψηλά επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα

Οι τιμές του πετρελαίου πλησίασαν τη Δευτέρα το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων οκτώ μηνών λόγω των ανησυχιών για πιθανή ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Οι ανησυχίες αυτές υπερίσχυσαν των κινδύνων προσφοράς που έχουν προκύψει από τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή αποκάλυψαν σημαντική επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, αύξηση του ποσοστού ανεργίας και μείωση της αύξησης των μισθών.

Αυτοί οι παράγοντες έχουν αυξήσει τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα υψηλά επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, οι αγορές παρακολουθούν στενά την αντίδραση του Ιράν μετά τον όρκο του να προβεί σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, η οποία σημειώθηκε μετά τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ.

Η τιμή West Texas Intermediate (WTI) για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 1,10% για να πωληθεί στα 72,31 δολάρια ανά βαρέλι στις 2:32 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Για τους διακανονισμούς του Οκτωβρίου, το Brent υποχώρησε κατά 0,98% και διαπραγματεύεται στα 76,14 δολάρια το βαρέλι.