Skip to main content

Φορολογικές δηλώσεις: Προβλήματα στις εφαρμογές της ΑΑΔΕ – Εξετάζεται παράταση

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αντιμετωπίζει προβλήματα, με τις εφαρμογές της ΑΑΔΕ να εμφανίζουν δυσλειτουργίες

Μετ’ εμποδίων γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τις τελευταίες ώρες και ενώ πλησιάζει η εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

Η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αντιμετωπίζει προβλήματα, με τις εφαρμογές της ΑΑΔΕ να εμφανίζουν δυσλειτουργίες.

Ανά περιόδους, μάλιστα, η πρόσβαση στις εφαρμογές δεν είναι εφικτή.

Σενάρια για παράταση

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση λίγων ημερών.

Εφόσον ληφθεί η σχετική απόφαση, η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών, σήμερα Πέμπτη ή αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής με τα τωρινά δεδομένα.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι σήμερα, Πέμπτη, το βράδυ, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε αποτίμηση.

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί βρίσκονται πάντως στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς το πλήθος των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που καλούνται να υποβάλουν για λογαριασμό των πελατών τους από σήμερα το πρωί μέχρι αύριο Παρασκευή υπερβαίνει τις 800.000 για τα φυσικά πρόσωπα και τις 80.000 για τα νομικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν και πάνω από 1 εκατομμύριο δηλώσεις ΦΠΑ και πλήθος άλλων δηλώσεων λοιπών φορολογιών.

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της αγωνίας, αντί της προθεσμίας

Από την πλευρά του, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε χθεσινή ανακοίνωσή του ζητούσε επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Προσυμπληρωμένη παγίδα τεκμηρίων

Φορολογικές δηλώσεις: Κινδυνεύουν με πρόστιμο όσοι δεν τις υποβάλλουν εγκαίρως