Skip to main content

Μπάμπης Βωβός: Πέθανε ο κατασκευαστής

EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Αριστερά, ο Μπάμπης Βωβός, σε παλαιότερη φωτογραφία

Επί σειρά ετών ήταν από τους σημαντικότερους στον χώρο των ακινήτων, ανάμεσά τους δημιούργησε και πολλά γυάλινα κτήρια επί της λεωφόρου Κηφισίας

Έφυγε από τη ζωή ο κατά το παρελθόν πανίσχυρος κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός, σε ηλικία 91 ετών.

Την απώλειά του στις 13 Ιουλίου γνωστοποίησε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Μπάμπης Βωβός γεννήθηκε το 1933 στα Φιλιατρά και επί σειρά ετών ήταν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ακινήτων, ανάμεσά τους δημιούργησε και πολλά γυάλινα κτήρια επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική ιδρύθηκε το 1974 από τον ίδιο τον Χαράλαμπο Βωβό με την επωνυμία «Μπάμπης Βωβός Ελληνική Τουριστική Α.Ε.», η οποία τον Αύγουστο του 1999 μετονομάσθηκε σε «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.».

Τα κτήρια που έχει κατασκευάσει και αξιοποιήσει η εταιρεία στη διάρκεια των 32 χρόνων δραστηριοποίησής της στο χώρο των αστικών ακινήτων ξεπερνούν τα 30 και σ’ αυτά περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά, φημισμένα και σύγχρονα κτήρια της Αθήνας, όπως τα Atrina, Agora, Polis, Delfi Corner, Atrium, Monumental Plaza κλπ.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Μπάμπης Βωβός αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε δικαστικές περιπέτειες, καθώς είχε συλληφθεί μετά από καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ