Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας: Σε καλό δρόμο το έργο σύνδεσης της Λευκάδας με Άκτιο – Δυτικό άξονα

Ικανοποίηση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών από τη σημερινή αυτοψία στο έργο.

Την πορεία υλοποίησης του έργου: «Κατασκευή – Αναβάθμιση Οδικής Σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας» επιθεώρησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά την επίσκεψή του στο έργο ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να δούμε την πρόοδο εργασιών της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων:

Του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων και του τμήματος Άκτιου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος.

Με την παράδοση σε χρήση αυτού του τμήματος και τη διοχέτευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από αυτό, παρέχεται η δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών στο τμήμα Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος απρόσκοπτα, καθόσον θα υλοποιούνται εργασίες χωρίς την ταυτόχρονη κυκλοφορία οχημάτων. Το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέσα στο 2024.

Ολοκληρώνοντας, ένα ακόμη έργο, που σε συνδυασμό με την – από τον Ιανουάριο του 2024 – παράδοση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, συνιστούν παρεμβάσεις με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο και μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Το οδικό έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.