Συνέντευξη στην εκπομπή In Business του Naftemporiki TV με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, παραχώρησε ο Δημήτρης Μπιλάλης, καθηγητής Γεωργίας και Βιολογικής Γεωργίας, διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο οποίος εξήγησε πώς η καλλιέργεια της κινόα θα μπορούσε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική από τις παραδοσιακές καλλιέργειες σιτηρών.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην έρευνα που έχει προχωρήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην περιοχή της Θεσσαλίας λέγοντας ότι «από το 2021 μελετούμε συστηματικά την καλλιέργεια της κινόα στην περιοχή της Θεσσαλίας, σε επίπεδο αγροτεμαχίων που φτάνει και τα 500 στρέμματα καθέτως, ώστε να προσδιορίσουμε τα κόστη, το πραγματικό και το περιβαλλοντικό όφελος για τον καλλιεργητή, αλλά και το κοινωνικό όφελος. Μετά από 3 χρόνια έρευνας και μελέτης συστηματικής, είδαμε ότι η κινόα είναι ελπιδοφόρα καλλιέργεια και ο θεσσαλικός κάμπος θα μπορεί να καλύψει μέρος, όχι μόνο των εθνικών μας αναγκών, αλλά η φιλοδοξία μας είναι των ευρωπαϊκών αναγκών».
Εξηγώντας ότι η κινόα είναι ένα φυτό αρχαίο με πάρα πολύ σκληρή δυναμική που προσαρμόζεται πάρα πολύ εύκολα, αρκεί να σκεφτούμε ότι καλλιεργείται στην έρημο, επισήμανε ότι «είναι ένα φυτό που μπορούμε να το παράγουμε και να το εξάγουμε, γιατί πρέπει να το κάνουμε εισαγωγή. Είναι ένα φυτό που προσαρμόστηκε και μας έδωσε καλύτερες αποδόσεις ακόμα και από τη λατινική Αμερική». Είπε επίσης ότι στη γλώσσα των Κέτσουα, των Ινδιάνων των Άνδεων, κινόα σημαίνει «μητέρα των σπόρων».