«Δεν έχει αλλάξει κανένα οκτάωρο. Στην ευρωπαϊκή οδηγία ορίζεται ότι είναι δικαίωμα του εργαζομένου, όταν ολοκληρώσει τη δουλειά του στον κύριο εργοδότη του, εάν το επιθυμεί, να κάνει σύμβαση και με άλλον εργοδότη και δεν έχει δικαίωμα ο κύριος εργοδότης να τον εμποδίσει. Αυτό λέει η οδηγία. Αυτό που θεσμοθετήσαμε στην οδηγία είναι γραμμένο ως δικαίωμα του εργαζομένου. Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε ως δεκατριάωρο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη
«Δεν μπορεί ο εργοδότης να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά τον νόμο αυτό, για να αποφύγει την πληρωμή υπερωριών. Το έχουμε προβλέψει στην αιτιολογική έκθεση και θα εκδοθεί και ειδική εγκύκλιος», υποστήριξε ο υπουργός στον ΣΚΑΙ.
Σχετικά με το «ξεπάγωμα» των τριετιών, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η διάταξη για τις τριετίες είναι κοινωνικά δίκαιη, καθώς φέρνει δύο χρόνια νωρίτερα το «ξεπάγωμα». «Το κάνουμε αυτό, γιατί συναισθανόμαστε το πρόβλημα στα χαμηλά εισοδήματα, λόγω της ακρίβειας» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που επεξεργάζεται το υπουργείο. Όπως είπε, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι, έως το τέλος του έτους, πάνω από τις μισές επικουρικές συντάξεις θα έχουν εξοφληθεί.