Skip to main content

Ακίνητα: Τι εκτινάσσει τα ενοίκια στα ύψη

Ο Ελευθέριος Ποταμιάνος, πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η ελληνική κτηματαγορά δεν συμβαδίζει με άλλες αγορές, είναι διαφορετικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δικής μας κτηματαγοράς», δήλωσε ο Ελευθέριος Ποταμιάνος, πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Ποταμιάνος ανέφερε πως «οι τιμές είναι υψηλές πάντα σε σχέση με τα εισοδήματα των Ελλήνων, μετά την οικονομική ύφεση ανέβηκαν πολύ οι τιμές με διαδοχικές αυξήσεις ετήσιες σε αντίθεση με τους μισθούς και τα εισοδήματα που παρέμειναν στα ίδια επίπεδα ή πολλές φορές αδυνάτισαν κιόλας, αυτό κάνει την κτηματαγορά να φαίνεται ακριβή για τους Έλληνες, αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι λίγο πιο κάτω από το 2009». «Έχει φύγει η κρίση στο θέμα των τιμών ακινήτων, δεν έχει φύγει όμως στα εισοδήματά μας» σημείωσε.

Ο κ. Ποταμιάνος υποστήριξε πως «για τα ξένα πορτοφόλια οι τιμές μας είναι αρκετά ελκυστικές ακόμα και τώρα που έχουμε ανέβει, υπάρχει τεράστια ζήτηση από ενοικιαστές και μειωμένη προσφορά, πρέπει να ενεργοποιηθούν λύσεις, πρέπει να δοθούν κίνητρα για νέες οικοδομές, πιστεύω ότι θα τρέξουν πιο γρήγορα τα θέματα».

naftemporiki.gr