Στις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να αντιστρέψουν το προς ώρα δυσοίωνο κλίμα για τις επιχειρήσεις αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήματα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν εστίασε το τελευταίο πάνελ του Οικονομικο-επιχειρηματικού συνεδρίου της «Ν».
Η Χαϊδά Ιουλία Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ικτίνος Ελλάς αναφέρθηκε στην εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησής και πόσα προβλήματα δημιούργησε το lock down της Κίνας τόσο στην εταιρίας της όσο και σε άλλες πολλές
Πρωτόγνωρο χαρακτήρισε το θέμα του πληθωρισμού ο Παναγιώτης Αλαμάνος Διευθύνων Σύμβουλος ΣΟΛ. Ο κ. Αλαμάνος χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το θέμα του πληθωρισμού για τη δική του γενιά. Ήταν ένας παράγοντας όπως είπε που απλά δεν έμπαινε μέσα στο παιχνίδι. Από τη μία δυσκολεύει το δανεισμό των επιχειρήσεων από την άλλη μειώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών
Οι επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την υπερδεκαετή κρίση είναι πολύ δυνατές αλλά πολύ λιγότερες ανέφερε ο Νίκος Νεζερίτης Διευθυντής Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων Alpha Bank. Μετά το πέρας της κρίσης έχει αλλάξει το μείγμα των επενδυτών και των επιχειρήσεων που κάνουν επενδύσεις.
Στην Ελλάδα λίγοι κλάδοι δέχονταν επενδύσεις από το εξωτερικό και είναι οι ίδιοι και τώρα δηλαδή ενέργεια και τουρισμός.
Ο κ. Νεζερίτης σημείωσε πως οι επενδύσεις θα βοηθηθούν όταν η χώρα ανακτήσει την επενδυτική της βαθμίδα και μέσα από τη μόχλευση που θα συντελεστεί στις χρηματαγορές.
Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Αχιλλέας Σωφρονίου Διευθυντής Επενδύσεων στην Εθνική Ασφαλιστική.
«Από το φακό του επενδυτή, όπως είπε στην περίπτωση αγοράς ενός ομόλογο σήμερα, πχ. ένα ευρωπαϊκό δεκαετές της Γερμανίας το επιτόκιο διαμορφώνεται γύρω στο 2,5%.
Αυτά τα επιτόκια οι επενδυτές δεν τα έχουμε δει εδώ και μια 10 ετία και πρόκειται για ένα περιβάλλον το οποίο αναζητείτο επί μακρόν», κατέληξε.