Skip to main content

Είναι αλήθεια;

Οι νέες εισαγωγές στο χρηματιστήριο, ο αγώνας των τραπεζών και ο Μεγάλος Αδελφός του Μουντιάλ.

Χ.Α.: Για το 2023 οι νέες εισαγωγές

Για το 2023 µεταφέρονται οι νέες εισαγωγές που αναµένονται στο Χρηµατιστήριο, όπως είναι η Noval Property, θυγατρική του οµίλου Viohalco, η Trade Estates του οµίλου Fourlis και η Orilina Properties, συµφερόντων της Brevan Howard και του Τρύφωνα Νάτση. Παράλληλα, η R Energy 1 του Γιώργου Ρόκα ετοιµάζεται για την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά Plus του Χ.Α. µε παράλληλη αποχώρηση από το χρηµατιστήριο της Κύπρου, στο οποίο είναι εισηγµένη από το 2016. Επίσης, αίτηµα για εισαγωγή στην EN.A. STEP έχει κάνει η εταιρεία πληροφορικής NewCo Α.Ε.

Ο Μεγάλος Αδελφός στο Μουντιάλ

Προσοχή – προσοχή, προειδοποιούν οι επικεφαλής όλων των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας ∆εδοµένων τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους που θέλουν να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Οι αξιωµατούχοι της Ε.Ε. εφιστούν την προσοχή σε ηλεκτρονικές εφαρµογές της διοργάνωσης για τους επισκέπτες, καθώς τα στοιχεία που συλλέγουν οι καταριανές εφαρµογές από τους επισκέπτες είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρονται στις ίδιες τις εφαρµογές. Η µία από τις εφαρµογές µαζεύει στοιχεία για το πού και µε ποιον αριθµό συνοµίλησε κάποιος από το τηλέφωνό του, όπως δηλώνουν οι ευρωπαϊκές αρχές. Το άλλο app εµποδίζει ενεργά τη συσκευή στην οποία εγκαθίσταται να πέσει σε sleep mode.

Στον αγώνα των MREL και η Πειραιώς

Την τιµητική της αναµένεται να έχει σήµερα η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ανοίγει το βιβλίο προσφορών της για senior prefered οµόλογο. Η τράπεζα προχωράει και αυτή στην έκδοση senior preffered bond, καθώς φαίνεται πως όλα τελικώς τα πιστωτικά ιδρύµατα, παρά τις δυσκολίες (υψηλά επιτόκια), προχωρούν σε έστω και µικρές εκδόσεις στο πλαίσιο των MREL. Προχθές τα στελέχη της τράπεζας έκαναν παρουσιάσεις σε διεθνείς αναλυτές, ενώ την ίδια στιγµή ο διευθύνων σύµβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου τιµήθηκε µε το βραβείο Global Competitiveness Award για την Πρωτοποριακή Ηγεσία (Path-Breaking Industrial Leadership) από την Παγκόσµια Οµοσπονδία Συµβουλίων Ανταγωνιστικότητας.

Η καινοτοµία στο απόσπασµα

Για αρκετές επιχειρήσεις η διάθεση, τη δεδοµένη πληθωριστική περίοδο, κεφαλαίων για την προώθηση νέων προτάσεων -που αφενός θέλουν χρόνο προετοιµασίας και παραγωγής, αφετέρου εµπεριέχουν το ρίσκο του να µην κερδίσουν τους καταναλωτές- είναι δύσκολη απόφαση. Όπως σχολιάζει στη «Ν» ο senior consultant της IRI, Βαγγέλης Φώσκολος: «Ο πληθωρισµός φρενάρει την καινοτοµία, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστή στρατηγική. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύουν στο προϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο µακροπρόθεσµα. Να διατηρήσουν, ενδεχοµένως µε πιο ήπιο ρυθµό, τις επενδύσεις στην καινοτοµία για να µη “χαθούν” και οι καταναλωτές του µέλλοντος που “χτίζονται” τώρα. Ενδεικτικό παράδειγµα οι νεότερες γενιές που στρέφονται σε πιο well being και βιώσιµες επιλογές διατροφής».

Από την έντυπη έκδοση