Skip to main content

Intrakat: Εξασφαλισμένα τα 82 εκατ. της αύξησης κεφαλαίου των 100 εκατ.

Η Intrakat θα διαθέσει τα 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και θα διαθέσει τα υπόλοιπα 50 εκατ. στην ανάπτυξή της μέσω εξαγορών. 

Την πεποίθηση ότι η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία εκφράζει η διοίκηση της Intrakat, έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή όλων των μετόχων της με ποσοστό άνω του 5%.

Η διοίκηση της κατασκευαστικής με επικεφαλής, στη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, τον Αλέξανδρο Εξάρχου, ανακοίνωσε χθες ότι έχει «κλειδώσει» ήδη ποσό περίπου 82 εκατ. ευρώ, έπειτα από την ενημέρωση για τις προθέσεις συμμετοχής στην αύξηση των τεσσάρων βασικών μετόχων, γεγονός που χαρακτηρίζει «ως ισχυρό μήνυμα στήριξης στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας».

Ο κύριος μέτοχος της Intrakat, η Winex Ιnvestments, συμφερόντων των Δημητρίου Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου (με ποσοστά συμμετοχής 40%, 40% και 20%, αντίστοιχα) ενημέρωσε ότι εκτός από την πρόθεσή της να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν (κατέχει ποσοστό 31,704%) προτίθεται να διαθέσει και τουλάχιστον 15 εκατ. για την απόκτηση τυχόν αδιάθετων μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η Winex εξαγόρασε το 31,7% του μετοχικού της κεφαλαίου από την Intracom Συμμετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος 70,195 εκατ. ευρώ (2,95 ευρώ ανά μετοχή).

Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση και να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν, δήλωσαν επίσης με επιστολές τους προς την εταιρεία οι: Castelano Properties (των Ηλία Γκότση, Ευγενίας Γκότση και Ροδαμάνθης Γκότση, με ποσοστά συμμετοχής 34%, 33% και 33% αντίστοιχα) η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 15,746%, Blue Silk (του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Αγγέλου) με 13,636% και Intrakom Συμμετοχών με 5,09%.

Η αύξηση θα υλοποιηθεί αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων. Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής είναι 1,17 ευρώ (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος 21/10/22). Η σχέση ανταλλαγής είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή.

Η Intrakat θα διαθέσει τα 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και θα διαθέσει τα υπόλοιπα 50 εκατ. στην ανάπτυξή της μέσω εξαγορών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της κατασκευαστικής τα αντληθέντα κεφάλαια θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν τους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης του (έργα υποδομών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις, καθώς και επενδύσεις σε Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό).

Η Intrakat έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της την προσεχή Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου.