Skip to main content

Γερμανία: Έρευνα για το κατά πόσο η Huawei συνιστά απειλή

Μετά τις αμερικανικές και οι γερμανικές αρχές βάζουν στο στόχαστρό τους την Huawei. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (BSI) ερευνά κατά πόσο ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνιστά απειλή για την ασφάλεια, όπως φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, στον όμιλο εφημερίδων Funke. 

O Aλτμάιερ εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει στα χέρια της πληροφορίες για το εάν η κινεζική εταιρεία συνιστά απειλή, αλλά έχει ενεργοποιηθεί έρευνα από την BSI. Πρόσθεσε παράλληλα ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα θέματα ασφάλειας του δικτύου ασύρματης επικοινωνίας στη χώρα, καθώς όπως είπε, η Γερμανία «πρέπει να προστατεύσει εαυτόν σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, από τα νοσοκομεία έως τις τηλεπικοινωνίες». 

Τα σχόλιά του φαίνεται να διαψεύδουν πληροφορίες που ήθελαν το Βερολίνο να έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Huawei, ώστε να μην την αποκλείσει από την ανάπτυξη δικτύων 5G στη χώρα. Η Huawei είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών με ετήσιες πωλήσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων.Έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία εκ μέρους Πεκίνου- κάτι που βεβαίως αρνείται κατηγορηματικά. 

Πληροφορίες θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο έτοιμο να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στην υπογραφή προεδρικού διατάγματος, με την οποία θα απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις την αγορά κινεζικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters