Skip to main content

Σίτι: Θα χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας μετά το Brexit

Η τεράστια βρετανική βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα χάσει περισσότερες θέσεις εργασίας προς την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια λόγω του Brexit, δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής πολιτικής του Σίτι του Λονδίνου, προειδοποιώντας να μην παρασύρεται κανείς από τον χαμηλό αριθμό των εργαζομένων που έχουν μετακινηθεί μέχρι στιγμής στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Το Σίτι, το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου, βρίσκεται αντιμέτωπο με αναταραχή καθώς οι επιχειρήσεις αποφασίζουν εάν θα μετακινήσουν θέσεις εργασίας στην ηπειρωτική Ευρώπη προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στους πελάτες τους μετά την προγραμματισμένη για την 31η Οκτωβρίου αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η Κάθριν ΜακΓκίνες, η πολιτική ηγέτις του φορέα που είναι υπεύθυνος για το χρηματοοικονομικό κέντρου του Λονδίνου, προειδοποίησε ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος της χώρας και η μεγαλύτερη πηγή φόρων από επιχειρήσεις δεν έχει κάποιο «θεόσταλτο δικαίωμα» για να έχει παγκόσμια υπεροχή στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

«Οι ανακοινωθείσες μετακινήσεις θέσεων εργασίας αυτή τη στιγμή είναι αρκετά χαμηλές. Θα αναμέναμε ότι θα αυξηθούν», δήλωσε η ΜακΓκίνες σε συνέντευξη. «Δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Είναι μια στιγμή υψηλού ρίσκου για το Σίτι».

Η ΜακΓκίνες δήλωσε ότι οι επικεφαλής των επιχειρήσεων έχουν απογοητευθεί από τρία και πλέον χρόνια αβεβαιότητας και τις ανησυχίες αναφορικά με κάποια πολιτικά κίνητρα που κρύβονται πίσω από μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

«Χρειάζεται η κυβέρνηση να σταματήσει να χάνει την ώρα της και να προχωρήσει με τη διευθέτηση του μακροπρόθεσμου μέλλοντός μας στη βάση που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε μια αρμονική σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στη συνέχεια», δήλωσε.

Η Βρετανία και η Ε.Ε. πραγματοποιούν σύνοδο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια συμφωνία διαζυγίου, διαφορετικά η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την προοπτική να ζητήσει αναβολή, ή μιας άτακτης αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

«Ένα άτακτο Brexit θα ήταν κάτι κακό και δεν νομίζω ότι βλέπει κανείς μια αναβολή με ενθουσιασμό. Δεν θέλουμε να δούμε το θέμα να τραβά σε μάκρος», δήλωσε η ΜακΓκίνες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters