Skip to main content

Saxo Bank: Οι αγορές αναμένουν τα νεώτερα

Η Τρίτη είναι γεμάτη με οικονομικά στοιχεία, καθώς οι δημοσιεύσεις από την Ευρωζώνη (ΑΕΠ) και τις ΗΠΑ (αισιοδοξία μικρών επιχειρήσεων, συνθήκες αγοράς εργασίας) θα τροφοδοτήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Οι συναλλαγές αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν με αργό ρυθμό, με τις ΗΠΑ σε αργία τη Δευτέρα και τις αγορές παγωμένες να κάνουν εικασίες για την πολυαναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αργότερα εντός του μήνα. Η σημερινή συνεδρίαση θα κινηθεί στους ρυθμούς της εξαιρετικά μετριοπαθούς δήλωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την περασμένη εβδομάδα, ενώ στις 09:00 GMT πρόκειται να δημοσιευτεί η εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Στις ΗΠΑ, η σημερινή δημοσίευση για την αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων στις 10:00 GMT αναμένεται να καταδείξει μικρή αύξηση στο 96,0 για τον Αύγουστο, καταγράφοντας υψηλό τριμήνου και φτάνοντας ένα επίπεδο το οποίο τουλάχιστον σηματοδοτεί ότι η αμερικανική οικονομία ακολουθεί την προβλεπόμενη πορεία – υποδηλώνοντας ότι θα ισχύσει το ίδιο και με τα σχέδια της Fed για αύξηση των επιτοκίων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, ο δείκτης για τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, δημοσιεύεται στις 14:00 GMT, όπου προβλέπεται να καταγραφεί πτωτική τάση, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 1,3.