Skip to main content

Ρεκόρ και καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Από την έντυπη έκδοση

Του Φ. Ζώη

Ιδιαίτερα αυξημένες, με αποτέλεσμα σχεδόν 3 στις 10 που αναχωρούσαν από την Ελλάδα καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν, ήταν το επτάμηνο του τρέχοντος έτους οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών. Πάνω από 30.000 καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων καταγράφηκαν συνολικά στην Ελλάδα έως τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με έρευνα της AirHelp για την εικόνα των πτήσεων που αναχώρησαν από τη χώρα μας.

Με βάση τα αποτελέσματα, από τις περισσότερες από 110.000 πτήσεις που μελετήθηκαν, το 27% δεν αναχώρησε στην ώρα του, ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 7% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Συνολικά, περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια επιβάτες, από τα σχεδόν 12 εκατομμύρια που ταξίδεψαν το διάστημα αυτό από τη χώρα μας, είδαν την πτήση τους να μην αναχωρεί εγκαίρως ή να ματαιώνεται. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας σημειώθηκαν οι πτήσεις με τα περισσότερα προβλήματα.

Πάνω από 35.000 επιβάτες που ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους δικαιούνται αποζημίωση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261.

Οι καθυστερήσεις των πτήσεων οφείλονται συχνά σε παράγοντες που τα αεροδρόμια δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως η ασυνέπεια των αεροπορικών εταιρειών.