Skip to main content

Ryanair: Σχεδιάζει προσλήψεις για να «κλέψει» μερίδια αγοράς

Σημαντικό αριθμό προσλήψεων σχεδιάζει η Ryanair Holdings η οποία σκοπεύει να προσθέσει στο δυναμικό της 2.000 πιλότους τα επόμενα τρία χρόνια.

Το σχέδιο προσλήψεων είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, και είναι σύμφωνο με τον ευρύτερο σχεδιασμό του αερομεταφορέα που επιθυμεί να αρπάξει μερίδιο αγοράς από ανταγωνιστικές εταιρείας που αποδυναμώθηκαν από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι η Ryanair έχει 210 παραγγελίες για Boeing 737 Max.

Η κίνηση του αερομεταφορέα να προσλάβει επιπλέον προσωπικό έρχεται την ώρα που άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Deutsche Lufthansa, η Air France-KLM και η TAP της Πορτογαλίας έχουν προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας. Πέρυσι, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, η Ryanair κατέληξε σε συμφωνία με τα σωματεία των πιλότων και του πληρώματος καμπίνας για να μειώσει τις αμοιβές τους προκειμένου να αποφύγει  περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας.

Η μεγαλύτερη low-cost αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη χρειάζεται πιλότους για να πετάξει τα νέα αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max, τα οποία άρχισε να παραλαμβάνει τον περασμένο μήνα, δήλωσε η Ryanair τη Δευτέρα.

Ο αερομεταφορέας θα ξεκινήσει να εκπαιδεύει τους νεοπροσληφθέντες φέτος, με στόχο να είναι έτοιμα τα πληρώματα για το επόμενο καλοκαίρι.

Η Ryanair βασίζεται στους ταξιδιώτες που έχουν κουραστεί από το lockdown και φέτος επιθυμούν να απολαύσουν τις παραλίες, γι’ αυτό έχει αυξήσει τη χωρητικότητα.

naftamporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg