Skip to main content

ΔΝΤ: Προς μεγαλύτερη στήριξη στην Αργεντινή, καθώς οι αναταράξεις στις αγορές εντείνονται

Για πρόοδο στις συνομιλίες του ΔΝΤ με το Μπουένος Άιρες για περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας έκανε λόγο η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την ώρα που το σφυροκόπημα στο πέσο και άλλα αργεντίνικα στοιχεία ενεργητικού συνεχίζεται και οι φόβοι για μία νέα μεγάλη κρίση των αναδυόμενων αγορών φουντώνουν. 

«Οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και, όπως έχει ειπωθεί ήδη, ο κοινός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση για να παρουσιαστεί μια πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών, Νικολάς Ντουχόβνε και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Γκουστάβο Κανιονέρο.

Ο Νικολάς Ντουχόβνε εξέφρασε την ελπίδα ότι το Συμβούλιο θα ψηφίσει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μια νέα συμφωνία για τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, καθώς το δάνειο των 50 δισ. δολαρίων, που εξασφαλίστηκε κάθε άλλο παρά έκαμψε τους φόβους των επενδυτών. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Μαουρίτσιο Μάκρι, έκανε λόγο για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και κάλεσε τις παραγωγικές δυνάμεις να στηρίξουν την προσπάθεια για έξοδο από τη δίνη. Σημειώνεται ότι προωθεί ένα πακέτο δραστικών περικοπών των δημοσίων δαπανών και επιβολής φόρου στις εξαγωγές. 

naftemporiki.gr