Skip to main content

Ε.Ε.: Σημαντικό το όριο ηλικίας για την επιλογή του διαδόχου της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Το όριο ηλικίας θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη στην επιλογή του υποψήφιοιυ διαδόχου της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Μίκα Λίντιλα.

Το ΔΝΤ πρέπει να αντικαταστήσει την Λαγκάρντ, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες την επέλεξαν την περασμένη εβδομάδα ως την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ένα αξίωμα το οποίο θα αναλάβει τον Νοέμβριο. Οι κανόνες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών.

Ο Φινλαδός υπουργός απάντησε εμμέσως σε δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ως πιθανό υποψήφιο τον 71 ετών πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε χθες ότι στοχος της Ένωσης είναι επίσης να καταλήξει σε συμφωνία για Ευρωπαίο υποψήφιο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, είναι μεταξύ αυτών που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τη Φινλανδία, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε.

Άλλος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. θέλουν ως υποψήφιο κάποιον από χώρα-μέλος της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείονται οι Βρετανοί υποψήφιοι, δεοδμένου ότι η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είχε επίσης αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους της Ευρώπης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters