Skip to main content

Πόσες πτήσεις προγραμματίζουν οι αμερικανικοί αερομεταφορείς για Αθήνα;

Ισχυρή ζήτηση παρατηρείται από την αμερικανική αγορά για ταξίδια στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 47%, μετά τη δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι χθες οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σύσταση της Κομισιόν με την οποία επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην κοινοτική επικράτεια ατόμων από τρίτες χώρες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η χθεσινή απόφαση αφορά τα μη απαραίτητα ταξίδια, όπως ο τουρισμός για παράδειγμα, όπου μόνο οι κάτοικοι 7 τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία και το Ισραήλ, είχαν μέχρι σήμερα πρόσβαση λόγω της καλής επιδημιολογικής τους κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση θα επιτρέπεται η είσοδος στην κοινοτική επικράτεια ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους την τελευταία δόση εμβολίου, το οποίο έχει πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal για την ανάκαμψη της αεροπορικής ζήτησης στις ΗΠΑ, τονίζεται πως επανέρχεται η εγχώρια ταξιδιωτική κίνηση, ωστόσο, τα διεθνή ταξίδια χρειάζονται άλλο ένα χρόνο έως ότου αποκατασταθούν, ή σημειώσουν σημαντική ανάκαμψη.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η WSJ, δύο ευρωπαϊκές πόλεις έχουν εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό αεροπορικών συνδέσεων  από αμερικανικούς αερομεταφορείς. Πρόκειται για το Ντουμπρόβνικ και την Αθήνα, καθώς οι κυβερνήσεις της Κροατίας και της Ελλάδας πολύ νωρίς δήλωσαν ότι θα δέχονται τους εμβολιασμένους τουρίστες ή τους ταξιδιώτες που διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19.

Όπως αναφέρεται, η Delta και η United θα εκτελέσουν συνολικά 59 πτήσεις προς Ντουμπρόβνικ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τις μηδενικές πτήσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τα δεδομένα του προγράμματος του Cirium.

Από την άλλη, οι American, Delta και United έχουν προγραμματίσει συνολικά 448 πτήσεις προς Αθήνα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από 310 πτήσεις τους ίδιους μήνες του 2019.

naftemporiki.gr