Skip to main content

Talk of the market: Οι αεροπορικές καταρτίζουν νέα προγράμματα

Προγράμματα πτήσεων αρχίζουν να καταρτίζουν οι αεροπορικές εταιρείες. Ενόψει της απελευθέρωσης των μετακινήσεων στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη, αναμένονται ανακοινώσεις σήμερα ενώ είναι ενδεικτικό ότι η Aegean ενισχύει τις πτήσεις για Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη από 18 Μαϊου και ετοιμάζει το πρόγραμμα πτήσεων για τους υπόλοιπους προορισμούς εσωτερικού από 25 Μαϊου. 

Εντωμεταξύ εντός Μαΐου η Aegean αυξάνει τη δραστηριότητα της και σε διεθνείς προορισμούς με κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα. Στην υπόλοιπη αγορά των αερομεταφορών, η Air France ανοίγει τη γραμμή Αθήνα – Παρίσι μέσα στο Μάϊο ενώ η Brussels Airlines ανοίγει κάποιες γραμμές από 15 Ιουνίου.

Ανησυχίες εκφράζει η διοίκηση της ΦΑΓΕ για τις επιπτώσεις της πανδημίας και τον πιθανό αντίκτυπό της στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία πέτυχε αύξηση πωλήσεων σε όγκο κατά 8,5% ως αποτέλεσμα της αύξησης σε όγκο των πωλήσεων κατά 8,8%, 13%, 8,9% και 0,7%, σε ΗΠΑ, Ιταλία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα. Σε επίπεδο αξίας οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,9% στα 131,6 εκατ. δολ..

Κλειδώνει οσονούπω το σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης και του τουρισμού, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει σινιάλο για “λογικό πρωτόκολλο”, σε παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group, όπου ήταν βασικός ομιλητής. 

Την Άννα Διαμαντοπούλου προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola HBC για τη θέση του John Sechi τόσο στο Δ.Σ. της εταιρείας όσο και στην Επιτροπή Αμοιβών. Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, όπου αναμένεται και η απόφαση για διανομή μερίσματος 0,62 ευρώ ανά μετοχή.

Ο CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ξεκαθάρισε χθες στους αναλυτές, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου του ομίλου, ότι ο στόχος του για προώθηση επενδύσεων 600 εκατ. ευρώ παραμένει σταθερός και δεν αλλάζει εξαιτίας της πανδημίας. Όπως είπε, θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποια έργα αλλά το πρόγραμμα θα συνεχίσει κανονικά. Πιθανές παρενέργιες της κρίσης, όπως καθυστερήσεις στις πληρωμές, μείωση πωλήσεων σε συσκευές κ.ο.κ., θα αντιμετωπιστούν με βέλτιστη διαχείριση του κόστους λειτουργίας.

Ως κακή παρένθεση βλέπει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Andromeda Seafood, Alex Myers. “Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε”, είπε χαρακτηριστικά σε τηλεσυνέντευξη τύπου εξηγώντας ότι ο όμιλος επανασχεδιάζει το business plan με επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες διατηρώντας το στόχο να δημιουργήσει εθνικό πρωταθλητή στις ιχθυοκαλλιέργειες μέσω της ενοποίησης Σελόντα, Νηρέα και Ανδρομέδας. Σημείωσε ότι ο όμιλος έχει καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες στο 20% από 40% που ήταν στην έναρξη του lockdown.

28 Μαΐου ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου η Εθνική Τράπεζα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα του σημερινού EurogroupΗ Ελλάδα προσβλέπει σε γενναίο μερίδιο στο πρόγραμμα SURE, για να στηρίξει την εργασία και στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για εργαλεία προς τις επιχειρήσεις ενώ κρατά μικρό καλάθι για τις πιστωτικές γραμμές του ESM.  

Τέλος χρόνου για το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 40%. Αν και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την φόρμουλα στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι μάλλον δεν θα δοθεί παράταση στο μέτρο μέχρι το τέλος του 2020 με τη μορφή που έχει σήμερα.

naftemporiki.gr