Skip to main content

Samsung: Τα κέρδη ρεκόρ και τα άσχημα νέα… για την Apple

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν τα κέρδη της Samsung το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός κατασκευής κινητών τηλεφώνων και tablet, ωστόσο, προειδοποίησε για επιβράδυνσης τόσο στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών όσο και στον τομέα κατασκευής οθονών. Και αυτό είναι κακά νέα… για την Apple, όπως σχολιάζουν αναλυτές. 

Η νοτιοκορεατική εταιρεία είδε τα λειτουργικά κέρδη της να κάνουν «άλμα» 58% στα 15,64 τρισ. γουόν, καθώς τα έσοδά της ανήλθαν στα 60,56 τρισ. γουόν. 

Η Samsung δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Apple, αλλά και ένας εκ των βασικών προμηθευτών της, καθώς κατασκευάζει οθόνες OLED όχι μόνο για δικές της συσκευές, αλλά και για το iPhone X. Και το τελευταίο διάστημα αρκετοί προμηθευτές της αμερικανικής εταιρείας έχουν χτυπήσει έμμεσο «καμπανάκι» για τη ζήτηση των iPhone Χ. 

Η ταϊβανέζικη TSMC, επίσης προμηθευτής της Apple, προ ημερών προειδοποίησε για επιβράδυνση των πωλήσεων μικροεπεξεργαστών για έξυπνα κινητά, κατεβάζοντας τον πήχυ των προσδοκιών για τα έσοδα δεύτερου τριμήνου. Η αυστριακή AMS, η οποία προμηθεύει οπτικούς αισθητήρες για το iPhone X, προειδοποίησε ότι το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της θα κινηθούν στα 220 με 250 εκατ. δολάρια, σχεδόν 50% χαμηλότερα σε σχέση με το πρώτο. 

Η παγκόσμια ζήτηση για έξυπνα κινητά μειώθηκε ελαφρά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με έρευνα της GfK. Συγκεκριμένα κατέγραψε πτώση 2% στα 347 εκατ. συσκευές, με τη μεγαλύτερη κάμψη να καταγράφεται σε Κίνα και ΗΠΑ. Η μέση τιμή πώλησης, ωστόσο, ήταν αυξημένη κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, με αποτέλεσμα τα έσοδα να αυξηθούν 18% στα 129,8 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr