Skip to main content

Lufthansa: Ζητά επισήμως στήριξη από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Οικονομική βοήθεια από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών όπου διατηρεί βάση (Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο) σχεδιάζει να ζητήσει η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση του κορωνοϊού. Στήριξη και από τη γερμανική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν ακόμη η Swiss International, η Austrian Airlines και η Brussels Airlines, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του ομίλου, Κάρστεν Σπορ βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων εταιριών οι οποίοι συναντώνται απόψε με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

«Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να διατηρήσουμε την ρευστότητά μας, αλλά αυτή η κατάσταση απαιτεί και πολιτική παρέμβαση, με μέτρα όπως αναβολή καταβολής φόρων χωρίς χρέωση τόκων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει το μήνυμα ότι θα στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, πληροφορίες του περιοδικού Spiegel ανάφεραν ότι τουλάχιστον η Lufthansa σ’αυτό το αρνητικό περιβάλλον ευνοείται από τις μεταφορές εμπορευμάτων καθώς η ζήτηση για άμεση μεταφορά προϊόντων λειτουργεί υπέρ της καθώς διαθέτει δυνατότητα μεταφοράς εμπορικών φορτίων. 

Πηγή: ΑΜΠΕ