Skip to main content

«Θύμα» του Covid-19 και η εαρινή Σύνοδος Παγκόσμιας Τράπεζας- ΔΝΤ;

Καθώς ο νέος κοροναϊός εξαπλώνεται ταχύτατα ανά τον πλανήτη, μεγάλες διεθνείς συναντήσεις κινδυνεύουν με ακύρωση. Μεταξύ αυτών και η καθιερωμένη εαρινή Σύνοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των δύο οργανισμών αυτό το διάστημα εξετάζεται κατά πόσο θα περιοριστεί το εύρος τους και θα διεξαχθούν υπό αυστηρά μέτρα ή θα αποφασιστεί τελικά να μην γίνουν. 

Η Σύνοδος είχε προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι οριστικές ανακοινώσεις για την τύχη της. Κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από δέκα χιλιάδες αξιωματούχους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλους ενδιαφερόμενους στα δύο τετράγωνα της αμερικανικής πρωτεύουσας που αποτελούν την έδρα των οργανισμών. 

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες πως πρέπει να αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση του COVID-19 και παρότρυναν τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες διοικήσεις σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο να εξετάσουν τη λήψη προληπτικών μέτρων, ιδίως την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν εξάλλου στους πολίτες να αποφεύγουν γενικά τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πηγή: Reuters