Skip to main content

Έλον Μασκ: Η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή στην Tesla

«Η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή». Αυτό ήταν γραμμένο στο θέμα του email που φαίνεται ότι έστειλε ο Έλον Μασκ στο εκτελεστικό προσωπικό της Tesla.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter στη συζήτηση για την επιστροφή στο γραφείο την Τετάρτη, αναλύοντας ένα email που κατά πάσα πιθανότητα έστειλε στο εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο mail αναφέρεται ότι «όποιος θέλει να εργάζεται εξ’ αποστάσεως θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον ) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla».

Στο μήνυμα σημειώνεται επίσης ότι το γραφείο πρέπει να είναι στην Tesla, όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας, «για παράδειγμα να είσαι υπεύθυνος για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο σου να βρίσκεται σε άλλη πολιτεία».

Παρόλο που ο Μασκ δεν διευκρίνισε κατά πόσο είναι αυθεντικό το email, άφησε να εννοηθεί ότι είναι όταν απάντησε σε έναν ακόλουθό του που τον ρώτησε για τα άτομα που πιστεύουν ότι το να πηγαίνεις στη δουλειά είναι μια απαρχαιωμένη ιδέα. «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού», έγραψε στο Twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ εμφανίζεται αυστηρός προς τους υπαλλήλους του, σχολιάζει το Bloomberg αναφέροντας δύο γεγονότα:

  • Περίπου δύο εβδομάδες προτού ο Μασκ συνάψει τη συμφωνία για την αγορά του Twitter, ο venture capitalist και επιχειρηματίας της Silicon Valley Κιθ Ραμπουά ανέβασε στο Twitter μια ιστορία από παλιότερες μέρες του Μασκ, περιγράφοντας ένα περιστατικό στην Space Exploration Technologies με τον Μασκ να απειλεί να απολύσει μια ομάδα ασκουμένων που περιφέρονταν ενώ περίμεναν στην ουρά για καφέ, κάτι που ο ίδιος εξέλαβε ως «προσβολή στην παραγωγικότητα». Εγκατέστησε επίσης κάμερες ώστε να παρακολουθεί την συμμόρφωση των εργαζομένων.
  • Χιλιάδες υπάλληλοι στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη δουλεύουν 12ωρες βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί κοιμόντουσαν στο πάτωμα του εργοστασίου ως μέρος ενός συστήματος που προοριζόταν να αποτρέψει τον Covid και να κρατάει τη γραμμή παραγωγής «σε τάξη».

naftemporiki.gr