Skip to main content

«Τσιμπημένο» και το πασχαλινό τσουρέκι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Της Βάσως Βεγίρη

[email protected]

Να ανακοινωθούν-διευκρινιστούν από την κυβέρνηση οι κωδικοί (ΚΑΔ) των κλάδων που θα ενταχθούν στα πρόσθετα μέτρα στήριξης που έχει προαναγγείλει ζητούν οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης, καθώς επικρατεί σύγχυση για το αν θα ενταχθεί και ο δικός τους κλάδος.

Κανένας επαγγελματίας δεν θέλει να αυξάνει τις τιμές του, δήλωσε σχετικά στη «Ν» ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή (προχθές) από το βήμα της συνέντευξης Τύπου για τις Εκθέσεις ARTOZYMA και DETROP BOUTIQUE που ολοκληρώνουν σήμερα με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες τους στη ΔΕΘ, είχε απαντήσει προκαταβολικά στο ερώτημα για την τιμή του φετινού Πασχαλινού τσουρεκιού ότι «και στο τσουρέκι, το βασικό συστατικό είναι το αλεύρι».

Όπως διευκρινίζει ο κ.Παπαδόπουλος, προφορικά έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης αναφορά στα αρτοποιεία, όσον αφορά στα νέα μέτρα στήριξης, όχι όμως και στα ζαχαροπλαστεία. Εφόσον ενταχθούν και τα ζαχαροπλαστεία στα μέτρα στήριξης εύλογα τα τιμολόγια θα διαμορφωθούν διαφορετικά και δεν θα περιλαμβάνουν σημαντικές αυξήσεις,

Για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, εκτιμά πως το τελευταίο διάστημα μάλλον έχει αρχίσει και διαπιστώνεται στασιμότητα στο θέμα της περαιτέρω αύξησης των τιμών των αλεύρων και υπενθυμίζει ότι σε πρόσφατη έρευνα, το ψωμί και τα αρτοποιήματα βρέθηκαν μόλις στην 19η θέση της λίστας των προϊόντων και υπηρεσιών, που απασχολούν τους καταναλωτές επειδή έχουν ακριβύνει.

Σε κάθε περίπτωση, είτε σπιτικό, είτε αγορασμένο, το φετινό πασχαλινό τσουρέκι εκ των πραγμάτων θα είναι «τσιμπημένο» ως προς την τιμή είτε παρασκευής του στο σπίτι, είτε αγοράς του από ένα καλό ζαχαροπλαστείο, ενώ οι αυξήσεις των τιμολογίων της ενέργειας σαφώς έχουν εκτινάξει στα ύψη το κόστος λειτουργίας των ζαχαροπλαστείων.