Skip to main content

Spotify: Ο CEO ζητάει συγγνώμη αλλά ο Ρόγκαν παραμένει

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spotify, Ντάνιελ Εκ, ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό για τον αντίκτυπο που είχε πάνω τους η διαμάχη σχετικά με το podcast του Τζο Ρόγκαν, αλλά υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με τις εκκλήσεις για την απόσυρσή του από την υπηρεσία.

Η πλατφόρμα  αφαίρεσε περίπου 70 επεισόδια του podcast του Ρόγκαν το Σαββατοκύριακο, αφού η μουσικός Ίντια. Άρι δημοσίευσε ένα βίντεο του Ρόγκαν χρησιμοποιώντας επανειλημμένως τη λέξη «Νέγρος» στην εκπομπή του. Τα επεισόδια περιελάμβαναν μια συνέντευξη του 2015 με τον ακροδεξιό σχολιαστή Τσακ Τζόνσον, στην οποία ο Τζόνσον είπε στον Ρόγκαν ότι οι μαύροι είχαν μια γενετική «κλίση στη βία».

«Όχι μόνο μερικά από τα σχόλια του Τζο Ρόγκαν είναι απίστευτα προσβλητικά, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες αυτής της εταιρείας», είπε ο Εκ στο προσωπικό του Spotify σε  email την Κυριακή το βράδυ.

Αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να κάνω ένα σημείο πολύ σαφές, δεν πιστεύω ότι η φίμωση του Τζο είναι η απάντηση». «Αν και καταδικάζω σθεναρά όσα είπε ο Τζο και συμφωνώ με την απόφασή του να αφαιρέσει προηγούμενα επεισόδια από την πλατφόρμα μας, συνειδητοποιώ ότι κάποιοι θα θέλουν περισσότερα», είπε ο Εκ στην επιστολή τους προς το προσωπικό της πλατφόρμας.

«Θα πρέπει να έχουμε σαφείς γραμμές γύρω από το περιεχόμενο και να αναλαμβάνουμε δράση όταν διασταυρώνονται, αλλά η ακύρωση των φωνών είναι ολισθηρή», είπε. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καλλιτέχνες όπως οι Νιλ Γιάνγκ, Τζόνι Μίτσελ και Άρι, απέσυραν τη μουσική τους από το Spotify σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Ρόγκαν. Το μποϊκοτάζ των Γιάνγκ και του Μίτσελ ήταν ως αντίδραση σε ένα podcast του Δεκεμβρίου στο οποίο ο Ρόγκαν πήρε συνέντευξη από τον Ρόμπερτ Μαλόνε, έναν ιολόγο που ερεύνησε τεχνολογίες mRNA και είναι επικριτικός στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η Άρι επέκρινε τα σχόλια του Ρόγκαν για τη φυλή. «Νομίζω ότι ο Τζο Ρόγκαν έχει το δικαίωμα να λέει αυτό που θέλει να πει. Πιστεύω επίσης ότι έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που θέλω να πω», είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram. 

Ο Ρόγκαν ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο για τη χρήση ρατσιστικών όρων σε προηγούμενα επεισόδια του δημοφιλούς του podcast. Την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκε περισσότερη ισορροπία και καλύτερη έρευνα για το podcast του σε μια ξεχωριστή συγγνώμη με στόχο να καταπνίξει την αυξανόμενη διαμάχη σχετικά με τις παραπλανητικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό. 

Ο Εκ προσπάθησε να καθησυχάσει τις αντιδράσεις, τόσο από το προσωπικό του όσο και από εξέχοντες μουσικούς, ενώ εμμένει στον Ρόγκαν, τον πρωταγωνιστή μιας υπερπαραγωγής που είναι ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική ανάπτυξης του podcast του Spotify. Το Spotify πλήρωσε περίπου 100 εκατ. δολάρια για να μεταφέρει την εκπομπή του Ρόγκαν αποκλειστικά στην εφαρμογή του.  

naftemporiki.gr