Skip to main content

Wizz Air: Επέστρεψε στα κέρδη αλλά σχεδιάζει μείωση τιμών

Λειτουργικά κέρδη 57 εκατ. ευρώ κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η Wizz Air, προσθέτοντας ότι στην περίοδο αιχμής του καλοκαιριού ο αριθμός των επιβατών είχε επιστρέψει σχεδόν σε κανονικά επίπεδα.

Η αεροπορική εταιρεία είναι μεταξύ ελάχιστων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που σημείωσαν τριμηνιαία κέρδη για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Μεταξύ αυτών είναι η Ryanair και η Lufthansa, οι οποίες επέστρεψαν με κέρδη το καλοκαίρι.

Η Wizz Air, ωστόσο, εκτιμά ότι θα αναγκαστεί να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων, «ναρκοθετώντας» ουσιαστικά τα κέρδη της. Η κίνηση αυτή σχεδιάζεται για να τονώσει την ταξιδιωτική κίνηση τον χειμώνα, προσελκύοντας περισσότερους επιβάτες να πετάξουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Jozsef Varadi υπογράμμισε ότι η Wizz Air βρίσκεται «ακόμα σε επενδυτική λειτουργία» καθώς ενισχύει τις δραστηριότητές της και θα πρέπει να «τονώσει τη ζήτηση» για πτήσεις μειώνοντας τους ναύλους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Wizz Air είχε καταθέσει πρόταση εξαγοράς της ανταγωνιστικής  EasyJet την οποία και απέρριψε η εταιρεία.

Παράλληλα με τις ασταθείς τιμές των καυσίμων και των νομισμάτων, ο Varadi είπε ότι αναμένει ότι η αεροπορική εταιρεία θα επιστρέψει σε λειτουργικές ζημίες 200 εκατ. ευρώ το τρέχον τρίμηνο και ότι οι απώλειες θα μπορούσαν να συνεχιστούν και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η Wizz σημείωσε καθαρή ζημιά 120,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Πρόκειται για το μισό του ποσού που έχασε το προηγούμενο έτος. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε κέρδη 371,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT