Σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών παραμένει η Ελλάδα, γεγονός που αναγνωρίζουν tour operators και αεροπορικές της χώρας και επιβεβαιώθηκε με μία νέα συμφωνία που έκλεισε στο πλαίσιο της WTM στο Λονδίνο.
Έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον CEO της EasyJet Johan Lundgren και τον CEO της EasyJet Holidays Garry Wilson, ανακοινώθηκε η αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας κατά 500.000 θέσεις σε σχέση με το 2019.
Το σχέδιο της EasyJet
Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,6 εκατομμύρια, από 1,1 εκ. το 2019, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να φτάσουν στις 2 εκατομμύρια θέσεις.
Επιπλέον, στη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση της εταιρείας να λειτουργήσει βάση, είτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είτε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το 2023.
O βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο
Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε επι΄σης με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Zurab Pololikashvili.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό περίπτερο της WTM, βρέθηκε το «στοίχημα» του βιώσιμου τουρισμού, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού πρόκειται να συγκαλέσει εντός του Νοεμβρίου ειδική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ, της οποίας η Ελλάδα έχει την Προεδρία.
Έτσι, η Ελλάδα συνεχίζει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Προεδρία της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προώθηση των ζητημάτων του βιώσιμου τουρισμού και της ασφάλειας.
«Θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό, να ηγούμαστε της προσπάθειας που γίνεται για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και αυτό να μετουσιωθεί σε πρακτικές συμβατές και με τον υπόλοιπο κόσμο που θα εφαρμόζονται πάντα», τόνισε ο κ. Κικίλιας για να συμπληρώσει πως «Ήδη έκανε χθες ο Πρωθυπουργός τις ανακοινώσεις, έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, με νησιά όπως η Αστυπάλαια και η Χάλκη. Στο κομμάτι της στρατηγικής, στο οποίο θα επιδιώξουμε συνεργασία και συναντίληψη με τις υπόλοιπες χώρες, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρά από κοινού ένα νέο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και ένα νέο βιώσιμο τουριστικό προϊόν με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Επιπλέον, αποφασίστηκε η διοργάνωση Συνεδρίου στην Ελλάδα, με θέμα την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (reskilling και upskilling).
Σε μία σειρά από συνεντεύξεις, που παραχώρησε, ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε κάλεσμα στους Βρετανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα, «φωτίζοντας» λιγότερο γνωστούς προορισμούς και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο city break, αλλά και στη στρατηγική απόφαση της χώρας μας να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Ο υπουργός Τουρισμού είχε και μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συνάντηση στο ελληνικό περίπτερο, καθώς συνομίλησε με νέους bloggers και start-uppers που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Ο Βασίλης Κικίλιας τους ζήτησε να διαδώσουν την ομορφιά της Ελλάδας, τονίζοντας τις ειδικές μορφές τουρισμού και την ξεχωριστή εμπειρία που μπορεί να ζήσει ένας επισκέπτης της Ελλάδας.
naftemporiki.gr