Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων για να ανοίξουν e-shops

Tρόπoυς για το πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα με το  σύστημα click away, δηλαδή να παραγγέλνεις το προϊϊόν και να παραλαμβάνεις από το κατάστημα αναζητεί η κυβέρνηση καθώς τα συστήματα ταχυμεταφοράς των κλάδων έχουν μπλοκάρει λόγω του lockdown και του καθημερινού φόρτου εργασίας.

Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο του Economist,  πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με επιτροπή γιατρών ώστε να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά κατά τη διάρκεια των εορτών και 

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τα βασικά ζητήματα για να μπορέσει να κινηθεί και πάλι το εμπόριο στην Ελλάδα εν μέσω των περιορισμών  είναι το  πόσες ακόμη επιχειρήσεις είναι έτοιμες για να αναπτύξουν e-shops τα οποία θα λειτουργούν με αποτελεσματικότητα..

«Στοτ δικό μου Υπουργείο σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης  σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων, και για την υποβοήθηση της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού, διότι είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι κάτι που θα το χρειάζονται για τα επόμενα χρόνια» είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Είμαι  απολύτως πεπεισμένος ότι αφότου τελειώσει η πανδημία, υπάρξει ο εμβολιασμός και περάσουν οι πρώτοι 5-6 μήνες του 2021, πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να αγοράζουν τα πάντα ψηφιακά μέσω του Internet» επεσήμανε ο υπουργός.

«Μπορώ να πω ότι έτσι όπως βλέπω τα πράγματα στη δική μου χώρα,  η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης που ανάγκασε την κοινωνία μας να οργανωθεί ψηφιακά και ανάγκασε και τους καταναλωτές να συμπεριφέρονται ψηφιακά. Και αυτό είναι κάτι που ήρθε για να μείνει.» τόνισε.

Επίσης, σχετικά με την χρήση του Ίντερνετ από τους ηλικιωμένος ο κ. Γεωργιάδης είπε πως στο υπουρεγείο υπάρχει σχέδιο,  υλοποίηση σεμιναρίων και άλλων τρόπων για να καταλάβουν πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα.  

Η εργασία

Αναφερόμενος στο τοπίο της εργασίας και το πώς διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας είπε«Για τις εργασιακές συνήθειες είναι πιο σύνθετο. Σίγουρα η εργασία μέσω Internet θα αυξηθεί αλλά δεν νομίζω ότι όλες οι εταιρείες είναι έτοιμες να συνεχίσουν την τηλεργασία μετά το τέλος της πανδημίας.

Εμείς ως χώρα ενθαρρύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία και ως χώρα θα επενδύσουμε στο να προσελκύσουμε ανθρώπους να έρχονται στην Ελλάδα να ζουν, να δουλεύουν και θα έχουμε ανάλογη νομοθεσία. Ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ανθρώπους να έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα και να εργάζονται εξ αποστάσεως. Να έρθουν, δηλαδή, σε μία ηλιόλουστη χώρα με εξαίσιο καιρό, όπως η Ελλάδα, να δουλεύουν από εδώ, παρά να μένουν σε χώρες που η καθημερινή ζωή είναι πιο δύσκολη από άποψη καιρικών συνθηκών. Αυτό είναι βέβαια ένα πλάνο και είναι ίσως λίγο δύσκολο»