Skip to main content

Boeing: Η κρίση των 737 ΜΑΧ οδηγεί σε «καρατόμηση» του CEO

Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Boeing απομακρύνθηκε ο Ντένις Μιούλενμπεργκ, με τον αμερικανικό όμιλο αεροσκαφών να αναζητά τις ευθύνες για τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα που έχουν καθηλώσει το 737 ΜΑΧ, το αεροσκάφος με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Ο Ντέιβιντ Καλχούν, βετεράνος της General Electric που ασκούσε από τον Οκτώβριο καθήκοντα προέδρου στην Boeing, θα αντικαταστήσει τον Μιούλενμπεργκ ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος από τις 13 Ιανουαρίου, όπως διευκρινίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η «καρατόμηση» Μιούλενμπεργκ έρχεται μετά τις έντονες ενστάσεις που εξέφρασε στις αρχές του μηνός η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και την ανακοίνωση της Boeing την προηγούμενη εβδομάδα ότι αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή του ΜΑΧ, που είναι καθηλωμένο από τον Μάρτιο. 

Στη σύντομη μεταβατική περίοδο έως τις 13 Ιανουαρίου, καθήκοντα προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο οικονομικός διευθυντής, Κρεγκ Σμιθ. Η Boeing πασχίζει να γυρίσει σελίδα και να ξεπεράσει την κρίση των 737 ΜΑΧ, που έχει αμαυρώσει τη φήμη της, ενώ την έχει γονατίσει και οικονομικά.

naftemporiki.gr