Skip to main content

Δεν τα βρήκαν στην τιμή Ryanair- Boeing

Τις διαπραγματεύσεις με την Boeing τερμάτισε η Ryanair.

Η Ryanair έχει παραγγελία για 210 αεροσκάφη τύπου Max, με σχέδια για παράδοση τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι συζητούσε επίσης για μια μεγάλη αγορά αεροσκαφών τύπου Max-10 που είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν μετά από 10 μήνες καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να κλείσουν το μεταξύ τους χάσμα αναφορικά με τις τιμές, δήλωσε η Ryanair.

«Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μη χάσουν άλλο χρόνο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε επίσης η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, πρόσθεσε ότι «δεν συμμεριζόμαστε τις αισιόδοξες προοπτικές τιμολόγησης της Boeing».

Επισήμανε επίσης ότι άλλοι μεγάλοι πελάτες της Boeing όπως η Delta Air  και η Jet2 έχουν στραφεί στην Airbus για παραγγελίες.

Ο επικεφαλής της Ryanair φημίζεται για τη σκληρή του στάση στις διαπραγματεύσεις με τους κατασκευαστές. Η Boeing φέρεται να έχει προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις για τα αεροσκάφη 737 Max μετά από την παρατεταμένη αδράνεια, ωστόσο, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αρκετές σημαντικές δεσμεύσεις παραγγελιών φέτος από αερομεταφορείς όπως η United Airlines, και μπορεί να μην είναι πλέον πρόθυμη να προσφέρει τόσο χαμηλές τιμές.

Ο Ο’ Λίρι είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι η Ryanair ήταν απίθανο να επιτύχει νέα συμφωνία φέτος, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν πρόθυμος να παραγγείλει έως και 250 ακόμη αεροσκάφη εάν η Boeing μειώσει την τιμή της, ανέφερε το Reuters.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg