Skip to main content

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για αρθροσκοπήσεις: Προβλήματα νομιμότητας ζημίωσαν το Δημόσιο

Σοβαρά προβλήματα νομιμότητας που ζημίωσαν το Δημόσιο διαπιστώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμα τους για τις αρθροσκοπήσεις, στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. Στο πόρισμα ζητείται η «περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή Ν.Δ. Μάριου Σαλμά».

Αναφορικά με τον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη το πόρισμα αναφέρει, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ο κ. Μάκης Βορίδης υπηρετούσε ως υπουργός Υγείας την επίμαχη περίοδο κατά την οποία ελήφθη η απόφαση του ΚΕΣΥ για τη διαγνωστική αρθροσκόπηση και εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο. Ως εκ της θεσμικής ιδιότητος του κ. Βορίδη, λοιπόν, έχει αυτονόητη βαρύτητα τόσο ο ρόλος που διαδραμάτισε κατά την τιμολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης όσο και η μαρτυρική του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή στις 26 Σεπτεμβρίου 2017». Στο πόρισμα γίνεται λόγος για «μία ασυνήθιστη γαι την δημόσια διοίκηση ταχύτητα έκδοσης της απόφασης» για το θέμα των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων.

Για τον βουλευτή Ν.Δ., Μάριο Σαλμά το πόρισμα αναγράφει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Το γεγονός ότι ο κ. Σαλμάς είχε προσωπικό συμφέρον για την κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης και την αποζημίωσή της από τον ΕΟΠΥΥ προκύπτει αβίαστα από μια έστω πρόχειρη επισκόπηση του ζητήματος. Ο κ. Σαλμάς εντός διαστήματος μόλις 15 περίπου μηνών εκδίδει 550 παραπεμπτικά σε ασθενείς του ιατρείου του για διενέργεια διαγνωστικής αρθροσκόπησης». Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι «η διαγνωστική αρθροσκόπηση δεν εφαρμόστηκε από κανένα άλλο ιδιωτικό ιατρείο, κλινική ή νοσοκομείο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ