Ο Όμιλος Veroniki Holding, με επικεφαλής την Πρόεδρο Δρ. Daniela Veronica Gusa de Dragan, γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια της μητρικής εταιρείας ButanGas SpA, που ιδρύθηκε στη Ρώμη στις 13η Δεκεμβρίου 1948, από τον καθηγητή Ιωσήφ Κωνσταντίνο Δραγάν. Η ButanGas σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους «Παίκτες» στην ιταλική αγορά υγραερίου (LPG), που αποτελεί ένα ενεργειακό προϊόν, ασφαλές, αποδοτικό, οικολογικό, εναλλακτικό και άμεσα διαθέσιμο για κάθε χρήση.
Στην Ελλάδα, στον τομέα του υγραερίου, ο Όμιλος Veroniki Holding έχει σημαντική παρουσία για περισσότερα από 65 χρόνια, μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε., η οποία είναι Leader της αγοράς και έχει την έδρα της στην Αθήνα. Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ βασίζεται στις ίδιες αρχές και στις ίδιες θεμελιώδεις αξίες του Ομίλου, οι οποίες είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η παροχή άμεσων λύσεων στις ανάγκες των πελατών και η ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων.
Με τη συμβολή δε ενός καλά οργανωμένου και εξαπλωμένου δικτύου πώλησης που εφοδιάζεται από 12 Εγκαταστάσεις Αποθήκευσης, Διακίνησης & Εμφιάλωσης Υγραερίου τις μεγαλύτερες στην χώρα, εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών σε οποιοδήποτε σημείο της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας. Η Εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ έχει εξέχουσα παρουσία στην αγορά· είναι μία δυναμική και πρωτοποριακή επιχείρηση με κύκλο εργασιών που άγγιξε τα 110 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Διαχρονικά από το 1953 μέχρι σήμερα η εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ κατάφερε να ταυτίσει το όνομά της με το υγραέριο στην Ελλάδα.
Το Top Management της Εταιρείας, που σήμερα απασχολεί 200 υπαλλήλους, απαρτίζουν οι κ.κ.:
Γενικός Διευθυντής, Στέφανος Μεντζέλος
Διευθυντής Εκμετάλλευσης & Τεχνικών Υπηρεσιών, Αναστάσιος Μυλωνάς
Εμπορικός Διευθυντής, Ευστάθιος Καμπισιούλης
Οικονομικός Διευθυντής, Γεώργιος Παπαδάκος
Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη αγορά της ενέργειας προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα προμήθειας σε πελάτες Φυσικού Αερίου & Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την ανάπτυξη έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και δικτύου ιδιόκτητων πρατηρίων υγρών καυσίμων, υγραερίου κίνησης (Autogas) και Φυσικού Αερίου (CNG). Στη Χώρα μας, ο Όμιλος Veroniki Holding έχει ενεργή παρουσία επίσης, με δύο ναυτιλιακές εταιρείες την MARE VERA και την VERONAUS, οι οποίες δραστηριοποιούνται με ένα στόλο δεξαμενοπλοίων στη μεταφορά υγραερίου (LPG) στην περιοχή της Μεσογείου.
Η Veroniki Holding ηγείται ενός πολυεθνικού ομίλου με ανθρώπινο δυναμικό που υπερβαίνει τα 1300 άτομα, με παρουσία σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, όπου δραστηριοποιείται μέσω 32 εταιρειών, στον τομέα του υγραερίου, που αποτελεί τον πυρήνα δραστηριοτήτων του Ομίλου, στον τομέα των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της υγείας, στον Ναυτιλιακό τομέα και στον τομέα συσκευασίας τροφίμων με υλικά που προέχονται από την ανακύκλωση πλαστικών υλών.
Ο Όμιλος Veroniki Holding από την ίδρυσή του ανήκει στην ίδια οικογένεια, η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια στη διαχείριση και τη διαχρονική διατήρηση των ίδιων αξιών που τον διέπουν. Αποστολή του είναι να δημιουργήσει αξίες που βασίζονται στην ηθική, ακεραιότητα και εντιμότητα, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων της με βασικό σκοπό του να γίνει η πιο αποτελεσματική, σταθερή και φιλική προς το περιβάλλον δομή στους τομείς που δραστηριοποιείται.
www.veronikiholding.com
www.petrogaz.gr