Skip to main content

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Ετήσιου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ – Ενέργεια και Ανάπτυξη – 2024

Καλύπτοντας θεματικές στην αιχμή της ενεργειακής ατζέντας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 28ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ, στο OTE Academy στην Αθήνα (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι). Για άλλη μία χρονιά, το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ, που έχει καθιερωθεί ως η ετήσια διοργάνωση – ορόσημο για τον εγχώριο τομέα της ενέργειας, αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού στελεχών από τον τομέα της ενέργειας από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου που μόλις ανακοινώθηκε, οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να ανοίξουν με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενώ χαιρετισμούς στο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2024» θα απευθύνουν κορυφαία στελέχη του ενεργειακού τομέα και του επιχειρηματικού χώρου.

Περισσότεροι από 55 ομιλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο εφετινό «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ. Σε αυτούς συγκαταλέγονται πολλά ανώτερα στελέχη ενεργειακών εταιρειών και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και ακαδημαϊκοί, επιστήμονες από μεγάλα ερευνητικά κέντρα, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και γνωστών stake holders, ενώ με σημαντικές παρεμβάσεις αναμένεται να συμμετάσχουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Όπως έχει, εξάλλου, καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, θα πραγματοποιηθεί από ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας μία από τις διεθνείς παρουσιάσεις του εφετινού World Energy Outlook του ΙΕΑ, τα βασικά συμπεράσματα του οποίου πρόκειται να σχολιάσουν και να συζητήσουν διακεκριμένοι ειδικοί του χώρου της ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη νέα της έκδοση, η έκθεση αναφοράς του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας κάνει ειδική μνεία στον κεντρικό ρόλο της ενεργειακής αποδοτικότητας τόσο στην πράσινη μετάβαση όσο και στην – τόσο κρίσιμη σήμερα – ενεργειακή ασφάλεια.

Το 28ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ θα καλύψει μεταξύ άλλων τις παρακάτω θεματικές της εγχώριας, περιφερειακής αλλά και διεθνούς ενεργειακής ατζέντας: Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, Επενδύσεις – Ηλεκτρισμός, ΑΠΕ, Ενεργειακή Αποδοτικότητα, ESG, Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), Ενεργειακή Βελτιστοποίηση και Ψηφιοποίηση, Φυσικό Αέριο, Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, Ηλεκτρικά Δίκτυα και ΑΠΕ, Εναλλακτικά Καύσιμα – Υδρογόνο – Συνθετικά Καύσιμα, Διαχείριση CO2 και συστήματα CCUS, Κλιματική Αλλαγή, Βιωσιμότητα και COP29.

Το Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Το ετήσιο Συνέδριο του ΙΕΝΕ υποστηρίζεται χορηγικά από μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, στην βιομηχανία, στη ναυτιλία στις τράπεζες, στις χρηματοδοτήσεις και στις νομικές υπηρεσίες. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το microsite του Συνεδρίου εδώ.