Skip to main content

Η ASBIS Robotic Solutions (AROS) Συνεργάζεται με την Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ KΡΗΤΙΚΟΣ για Τεχνολογία Αυτόνομου Καθαρισμού στα Καταστήματά της

Συνεργατικά ρομπότ τελευταίας γενιάς εξοπλισμένα με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης που τους επιτρέπουν να εκτελούν εργασίες καθαρισμού με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα

Η ASBIS Robotic Solutions (AROS), πρωτοπόρος στα ρομποτικά συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία της με την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, μία από τις κορυφαίες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων στην Ελλάδα. Η συνεργασία περιλαμβάνει την εγκατάσταση των προηγμένων αυτόνομων συνεργατικών ρομπότ καθαρισμού της AROS σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, θέτοντας νέα πρότυπα στον τομέα του καθαρισμού των καταστημάτων λιανικής.

Πρόκειται για συνεργατικά ρομπότ τελευταίας γενιάς, εξοπλισμένα με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, που τους επιτρέπουν να εκτελούν εργασίες καθαρισμού με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, εξαλείφοντας την ανάγκη για ανθρώπινη επίβλεψη. Το Phantas S1 της AROS διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα συνδυασμού αισθητήρων 2D LiDAR, 3D και RGB καμερών, παρέχοντας περιβαλλοντική αντίληψη υψηλής ακρίβειας και προηγμένες δυνατότητες λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Τα συγκεκριμένα συνεργατικά ρομπότ καθαρισμού διαθέτουν επιλογή απομακρυσμένου χειρισμού μέσω εφαρμογής της κατασκευάστριας εταιρείας λειτουργώντας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε περιβάλλοντα λιανικής πώλησης με έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα, εξασφαλίζοντας τον βέλτιστο καθαρισμό και συντήρηση των δαπέδων.

«Η συνεργασία μας με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον της αυτοματοποίησης στο λιανικό εμπόριο τροφίμων», δήλωσε ο Dr. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Central Business Development Manager του τομέα Cleaning cobots της AROS. «Το Phantas S1 της AROS αντιπροσωπεύει την αιχμή του δόρατος της ρομποτικής τεχνολογίας καθαρισμού, καθώς ο σχεδιασμός του υπερβαίνει τους περιορισμούς των παραδοσιακών αυτοματοποιημένων συστημάτων. Αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στον τομέα του λιανικού εμπορίου».

«Η προσφορά προσιτών τιμών και η καλλιέργεια ενός οικογενειακού περιβάλλοντος στα καταστήματά μας είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Η συνεργασία με την AROS μας επιτρέπει να διατηρούμε αυτά τα χαρακτηριστικά», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κότσης Διευθυντής Προμηθειών στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ. «Με την υιοθέτηση των προηγμένων αυτόνομων ρομπότ καθαρισμού της AROS, μπορούμε να διασφαλίζουμε την υγιεινή του χώρου για τους πελάτες μας, ενώ ταυτόχρονα οι υπάλληλοί μας θα μπορούν να επικεντρωθούν ακόμα περισσότερο στην παροχή της φιλικής εξυπηρέτησης που χαρακτηρίζει την εταιρία μας».

Η συνεργασία έρχεται σε μια εποχή που οι αλυσίδες λιανικής πώλησης αναζητούν ολοένα και περισσότερο την αυτοματοποίηση για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών, τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών.