Skip to main content

Synthetica & JRCS εγκαινίασαν τη στρατηγική τους συνεργασία στα Ποσειδώνια 2024

Περισσότεροι από 800 επισκέπτες συναντήθηκαν με στελέχη των δύο εταιριών

Η Synthetica, καινοτόμα εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης στη ναυτιλία και μέλος του ομίλου Qualco, ενώνει τις δυνάμεις της με την JRCS, παγκόσμια ηγέτιδα στην παροχή τεχνολογικών λύσεων του κλάδου. Οι δύο εταιρείες έδωσαν ηχηρό «παρών» στα φετινά Ποσειδώνια, υποδεχόμενες μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο περίπτερο της Synthetica.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το πώς Synthetica και JRCS αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να επιλύσουν διαχρονικές προκλήσεις της ναυτιλίας. Στην παρουσίαση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο Δαμιανός Οικονομίδης, Cο-Founder και CEO της Synthetica, εξήγησε το πώς τεχνολογίες όπως το Deep Learning και τα Large Language Models βοηθούν στη μεγιστοποίηση της απόδοσής των μηχανικών μερών του πλοίου.

«Στη Synthetica προσφέρουμε καινοτόμες, εξατομικευμένες και άρτιες τεχνικά λύσεις που αντιμετωπίζουν διαχρονικές προκλήσεις του ναυτιλιακού κλάδου. Με τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να επενδύουν κατά μέσο όρο το 5% του κύκλου εργασιών τους σε καινοτομία, η Synthetica αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στη ναυτιλία για να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς. Η σύμπραξή μας με την JRCS, μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς που ενστερνίζεται το όραμά μας, αποτελεί έναυσμα για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε ο Δ. Οικονομίδης.