Skip to main content

Υλοποίηση συνάντησης ενημέρωσης από τον Συνήγορο του Πολίτη για τις Δασικές Πυρκαγιές

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στο θέμα της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, υλοποιήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη συνάντηση ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τις Δασικές Πυρκαγιές, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στις στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, Αβάντων 50.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χαλκιδέων, κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ευάγγελος Χαϊνάς, καθώς και στελέχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και στελέχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Δασαρχείων και Δασονομείων.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στο θέμα της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, από την Βοηθό Συνηγόρου στον Κύκλο Ποιότητας Ζωής, κ. Δάφνη Φιλιππάκη καθώς και συγκεκριμένες υποθέσεις-παραδείγματα από την Ειδική Επιστήμονα, κ. Αντωνίνα Παπαθανάσογλου, ενώ συμμετείχαν και οι Ειδικές Επιστήμονες, κ. Αγγελίνα Σαλαμαλίκη και κ. Ευγενία Παπαδοπούλου. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.