Skip to main content

One-stop-shop λύσεις με συνεργατικά ρομπότ για εταιρείες αυτοματισμού, κατασκευαστές μηχανημάτων και την Ελληνική βιομηχανία

Η ASBIS Hellas εισάγει στην Ελληνική αγορά κι ένα πρωτοφανές μοντέλο λειτουργίας

Πριν μερικές εβδομάδες, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το άνοιγμα των γραφείων της ASBIS Hellas στην Αθήνα, θυγατρική του διεθνούς ομίλου τεχνολογίας της ASBIS. Μία από τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας, αφορά στην προμήθεια συνεργατικών, βιομηχανικών ρομποτικών βραχιόνων (cobots). Ρομποτικών λύσεων δηλαδή, που έχουν ενσωματωμένα ανεπτυγμένα συστήματα ασφάλειας και είναι πιστοποιημένες να λειτουργούν μαζί με ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει γνωρίσει μεγάλη αποδοχή τα τελευταία χρόνια. Μέχρι το 2030, η παγκόσμια αγορά των συνεργατικών ρομπότ στη βιομηχανία αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια (πηγή:  Statista – Next Move Consulting), με σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του αξιοσημείωτου 29,9% (πηγή: Grand View Research). Tο περιορισμένο μέγεθός τους, η ασφαλής συλλειτουργία με ανθρώπους και η δυνατότητα να εγκαθίστανται χωρίς την απαίτηση για βαριά μέτρα ασφαλείας (πχ. κελιά, φράχτες κτλ), είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους για την εξάπλωση τους στην παγκόσμια βιομηχανία. Επίσης, τα συνεργατικά ρομπότ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους παραγωγής να αυξήσουν την παραγωγικότητα των γραμμών τους, να απαλλάξουν τους εργαζομένους από επαναλαμβανόμενες και βαριές δουλειές, καθώς και να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των εργοστασίων.

Σε συνδυασμό με την προσήλωσή της στη νέα αυτή τεχνολογία, η ASBIS Hellas εισάγει στην Ελληνική αγορά κι ένα πρωτοφανές μοντέλο λειτουργίας. Εκτός από διανομέας και κατασκευαστής συνεργατικών ρομποτικών βραχιόνων και εγγυητής της καλής λειτουργίας τους, αναλαμβάνει την εκπαίδευση μηχανικών και αυτοματιστών για τον προγραμματισμό, τη συντήρηση και την επισκευή των ρομπότ. Επιπρόσθετα, διατηρεί μεγάλο απόθεμα σε κεντρική αποθήκη του ομίλου της ASBIS στην Τσεχία, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε επείγουσες ζητήσεις για νέα έργα ή για αντικατάσταση. Αυτό σημαίνει εξαιρετικό επίπεδο υποστήριξης σε προϊόντα, ανταλλακτικά, service καθώς και ανταγωνιστικές τιμές σε όλη τη γκάμα των προϊόντων μας. Επιπροσθέτως, το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών μας με υψηλή εξειδίκευση σε μεγάλο εύρος ρομποτικών εφαρμογών μπορεί και δίνει απαντήσεις σε προβλήματα που αφορούν ένα σημαντικό ποσοστό της Ελληνικής βιομηχανίας, εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρόνου στην έρευνα αγοράς για κάθε νέο έργο, μείωση ρίσκου, γρήγορη υλοποίηση και μειωμένο κόστος επένδυσης σε όλους τους πελάτες μας.

«Το 2023 ήταν μία καλή χρονιά και περιμένουμε ακόμα περισσότερα έργα με συνεργατικά ρομπότ μέσα στο 2024. Η βασική μας πρόταση στην αγορά περιλαμβάνει τη συνεργασία με έμπειρες εταιρείες αυτοματισμού, ώστε να εγγυόμαστε την απροβλημάτιστη υλοποίηση  έργων, τη διασυνδεσιμότητα των νέων συστημάτων με τον υφιστάμενο εξοπλισμό και την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Παράλληλα, διατηρούμε καθημερινή επαφή με την Ελληνική βιομηχανία, τόσο για να ενημερώσουμε για τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των συνεργατικών ρομπότ, όσο και να βοηθήσουμε στο σχεδιασμό νέων έργων. Είναι αλήθεια ότι τα συνεργατικά ρομπότ ταιριάζουν απόλυτα στις Ελληνικές εταιρείες. Δίνουν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρομεσαίες παραγωγικές μονάδες, ο χρόνος απόσβεσης είναι βραχύτερος από αυτόν των επενδύσεων σε βαριά βιομηχανικά ρομπότ, ενώ βοηθούν τα εργοστάσια να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού» αναφέρει ο Χάρης Τσότσος, Business Development Manager της ASBIS Hellas για τα συνεργατικά, βιομηχανικά ρομπότ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα αυτή τεχνολογία και τους τρόπους δραστηριοποίησης της ASBIS Hellas στην ελληνική αγορά, μπορείτε να επισκεφθείτε το  https://www.asbis.gr/, ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Τσότσο, ο οποίος με ενθουσιασμό και ειδίκευση είναι διαθέσιμος να σας καθοδηγήσει και να σας παρουσιάσει τις λύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία των συνεργατικών ρομπότ αποτελεί τη γέφυρα προς τη βιομηχανική ανάπτυξη του αύριο, και η ASBIS Hellas είναι εδώ για να σας στηρίξει σε κάθε βήμα. Αγκαλιάστε το μέλλον της αυτοματοποίησης μαζί μας.

Σχετικά με την ASBIS

Ο Όμιλος ASBIS είναι ένας κορυφαίος Value Add Distributor, developer και πάροχος προϊόντων ICT, IoT, Robotics, λύσεων και υπηρεσιών στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA). Με έδρα την Κύπρο, ο όμιλος διαθέτει θυγατρικές σε 30 χώρες, απασχολεί περισσότερους από 2.500 επαγγελματίες και εξυπηρετεί 20.000 πελάτες B2B σε 60 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία ειδικεύεται στη διανομή κορυφαίων παγκοσμίως εμπορικών σημάτων στις αναδυόμενες αγορές και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων.