Skip to main content

Τάκης Ζαχαράτος: «…Πάντα αγαπώ πολύ αυτούς που φοράω πάνω μου…»

«Sweet Dreams… από κοντά!» στο Embassy Theater

Ο Τάκης Ζαχαράτος συνεχίζει με έντονους ρυθμούς και πολλή αγάπη τις προετοιμασίες για τις μοναδικές εμφανίσεις του στο «Sweet Dreams… από κοντά!» που ανεβαίνει από  την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου -και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Embassy Theater [Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Αθήνα].

Ανάμεσα σε διαρκείς -γεμάτες κέφι, γέλιο και χαρά- μεταμορφώσεις και πολύωρες πρόβες, ο αγαπημένος  showman μίλησε μαζί μας.

«Sweet Dreams… από κοντά!» στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την παράσταση.

«Την λατρεύω, την αγαπώ, είναι μια όλο γλύκα παράσταση που σκοπός της είναι να  μας γλυκάνει λίγο, να ξανασυναντηθούμε, να ξαναζεστάνουμε τις καρδιές μας, να επικοινωνήσουμε από καρδιάς και να μοιραστούμε μεταξύ μας απλόχερα γέλιο, χαρά, τραγούδι, διασκέδαση. Να δραπετεύσουμε από οτιδήποτε γκρίζο υπάρχει εκεί έξω…  Νομίζω ότι αυτή την εποχή λείπει η γλύκα.
Ήταν δική μου ανάγκη να ξαναγλυκάνω την ψυχή μου και να μοιραστώ αυτήν τη γλύκα με τους φίλους μου».

Ποιοι είναι οι «πρωταγωνιστές» της παράστασής σας και γιατί επιλέξατε αυτά τα πρόσωπα;

«Είναι πάρα πολλοί οι πρωταγωνιστές αυτής της παράστασης.  Πρώτα απ’ όλα, για μένα πρωταγωνιστές είναι οι καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι όχι μόνο ήρωες αλλά και πραγματικοί star.  Για μένα η πολιτική δίνει πάρα πολύ ψωμί αυτή την περίοδο· έχουμε δει μορφές ποικίλες και ενδιαφέρουσες· το ίδιο και στην τηλεόραση,  το ίδιο και  στα social media· και εμένα μ’ αρέσει πάρα πολύ που υπάρχει αυτή η ποικιλία, η οποία με εμπνέει και με βάζει στην πρίζα. Έχω τη διάθεση αλλά και την ανάγκη  να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βουτήξω μέσα σε νέα πρόσωπα και να ανακαλύψω μέσα από αυτά προσωπικότητες και να τις αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ. Από τον Κασσελάκη,  τον Τάιλερ,  τον Πολάκη, τη Σαπουντζάκη στην Ιωάννα Τούνη,  τη Λιόλιου. Από την ορεινή Μέλισσα, στην Αγγελική Νικολούλη, στη Μαρίνα Σάττι, στην Κορίνα από τα “Εγκλήματα” και τη Σώσω,  μέχρι την Τέιλορ Σουίφτ, τον Νίκο Οικονομόπουλο, τον Αργυρό, τη Ματούλα Ζαμάνη, τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Αλλά αυτό που πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα φέτος, είναι το αφιέρωμα στους μύθους του Λας Βέγκας,  όπου εμφανίζονται οι Λάιζα Μινέλι, Φρανκ Σινάτρα, Έλβις Πρίσλεϊ, Σίρλεϊ Μπάσεϊ».

Έχετε διανύσει μια μεγάλη και επιτυχημένη πορεία· ποιο είναι το μυστικό σας;

«Νομίζω το μεγαλύτερο μυστικό είναι να είσαι ερωτευμένος με αυτό που κάνεις,  γοητευμένος,  και να υπάρχει πάντα το κίνητρο να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και αυτό να το μοιράζεσαι με τον κόσμο και να είναι μια γιορτή όλο αυτό. Εγώ έτσι το βλέπω· ως μία γιορτή στο σαλόνι του σπιτιού μου,  που έρχεται κόσμος και περνάμε υπέροχα.  Θέλω να βλέπω τους ανθρώπους χαμογελαστούς και αγαπημένους. Τη σχέση μου με τη δουλειά μου τη βλέπω, ακριβώς, όπως είναι η σχέση ενός ζευγαριού που χρειάζεται φροντίδα, καλλιέργεια, πότισμα για να ανθίσει· τρόπους πάντα να ανανεώνεται η σχέση και να φωτίζει και να μοιάζει ολοκαίνουργια».

Η μεταμόρφωση τι σημαίνει για εσάς; Πού και πώς ο Τάκης Ζαχαράτος συναντά τον εκάστοτε ήρωα -αν θα μπορούσαμε να πούμε, που αποφασίζει να μιμηθεί;

«Η μεταμόρφωση για μένα πάντα ήταν ένα ταξίδι να δραπετεύω και να παίζω σε έναν δικό μου κόσμο, σε μια δική μου παιδική χαρά. Να ζωγραφίσω όπως θέλω, ό,τι θέλω και, όταν θέλω, τον ήρωά μου.  Πάντα αγαπώ πολύ αυτούς που φοράω πάνω μου, πάντα υπάρχει κάτι κοινό ανάμεσά μας και με έναν μαγικό τρόπο με επιλέγουν αυτοί.  Νιώθω ότι είναι, ακριβώς, όπως σε μία ερωτική σχέση. Υπάρχει ένα κάλεσμα στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ και  νιώθω πολύ τυχερός και ευλογημένος που αφήνομαι σ’ αυτό το ταξίδι της μεταμόρφωσης.  Όταν βουτάς μέσα σε μία προσωπικότητα, αντλείς πράγματα που σε κάνουν καλύτερο καλλιτέχνη και σοφότερο άνθρωπο».

Υπάρχουν στιγμές στην πορεία σας που ξεχωρίζετε;  Και αν ναι, θα μοιραστείτε, μαζί μας, κάποιες;  

«Υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές καταπληκτικές.  Η συνεργασία μου με τον Μιχάλη Κακογιάννη στην ταινία “Πάνω,  κάτω και πλαγίως” μαζί με την σπουδαία Ειρήνη Παππά· ήτανε ένα όνειρο,  ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη να συναντήσω αυτούς τους μύθους, αυτά τα ιερά τέρατα και να πάρω δώρα τεράστια απ’ αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους παγκόσμιας εμβέλειας. Οπωσδήποτε τεράστιος σταθμός η συνεργασία με το ίνδαλμά  μου, την Μαρινέλλα, στο Παλλάς αλλά και το ιστορικό sold out, στο θέατρο Παλλάς επίσης, με την παράσταση “Ζω για σένα”,  που κρατά το μεγαλύτερο ρεκόρ επιτυχίας στην ιστορία του θεάτρου».

Ποια είναι τα στοιχεία της προσωπικότητάς σας που τροφοδοτούν το ταλέντο σας;

«Νομίζω η περιέργειά μου για τη ζωή,  η παρατηρητικότητά μου,  η παιδικότητά μου, η οργανωτικότητά,  μου η τρέλα μου, η  φαντασία μου. Αλλά πάνω απ’ όλα,  η αγάπη μου για τους ανθρώπους και η αποδοχή της διαφορετικότητας,  που είναι συναρπαστική για έναν παρατηρητή ανθρώπων, ηρώων, χαρακτήρων· είναι μαγικό να υπάρχει αυτή η ποικιλία· είναι έμπνευση,  είναι ζωή».

Μετά το «Sweet Dreams», τι;

«Όταν τελειώνει ένας κύκλος, παίρνω μία απόσταση και αποφασίζω για τα επόμενα.  Οπότε, όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος της παράστασης θα σας πω  ότι σκέφτομαι ακόμη αυτή την παράσταση με πολλή αγάπη και ότι είμαι αποκλειστικά αφιερωμένος στον έρωτα μου για αυτήν. Θα σας περιμένω με χαρά να έρθετε να ταξιδέψουμε μαζί,  να διασκεδάσουμε μαζί,  να χαρούμε μαζί, να σκεφτούμε μαζί,  να τραγουδήσουμε μαζί και εδώ θα ’μαστε να τα πούμε για τα επόμενα.  Εύχομαι να έχουμε έναν υπέροχο χειμώνα.  Τα φιλιά μου και την αγάπη μου».

Ταυτότητα Παράστασης

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Ζαχαράτος
Τραγουδούν: Νίνα Μαζάνη, Ιόλη Πενταρά
Χορεύουν (αλφαβητικά):
Αναστασία Καλογεροπούλου, Χρήστος Καρούτης, Ελένη Μάρκου, Γιούλη Μπανούση, Δέσποινα Περιβολάρη, Αντριάνα Στεριούλη, Κωνσταντίνος Χατζίδης, Αντιγόνη Χρόνη

Ορχήστρα:
Γιάννης Δίσκος, Ενορχήστρωση – πνευστά
Κώστας Αλεξανδρής, Τρομπόνι
Περικλής Αλιώπης, Τρομπέτα
Σπύρος Βαρδακαστάνης, Μπάσο
Χρήστος Κόνδρας, Μπουζούκι
Μηνάς Λιάκος, Κιθάρα
Γρηγόρης Συντρίδης, Τύμπανα
Κώστας Συντρίδης, Πιάνο

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος, Δημήτρης Παπάζογλου
Κείμενα: Τάκης Ζαχαράτος
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Φιλίτσα Νικολαίδου
Χορογραφίες : Δημήτρης Παπάζογλου
Μουσική Διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Video Art : XSQUARE DESIGN LAB
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Makeup: Δημήτρης Φίλιος
Μαλλιά: Μαίρη Γκαλά
Βοηθός Χορογράφου: Μαρία Γεροδήμου
Επικοινωνία: Ελένη Τόρου
Social media: RENEGADE
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Παπαμανώλης
Εκτέλεση Παραγωγής: Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: EMBASSY ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ