Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Ανδρέας Μαριανός

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Ανδρέας Μαριανός έπειτα από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Η κηδεία του Ανδρέα Μαριανού θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η ανάρτηση
Αναλυτικά, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Ο Ανδρέας Μαριανός δεν είναι δυστυχώς πια εδώ… Αντίο Ανδρέα… αγαπημένε φίλε και συνάδελφε… Φιλόσοφε ερευνητή της ζωής και της τέχνης… Έφυγες βασανισμένος από πολλά προβλήματα αλλά αγάπησες την τέχνη μας και την υπηρέτησες με αυταπάρνηση. Θα σε αποχαιρετήσουμε το Σάββατο 12.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου».

Ο Ανδρέας Μαριάνος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, για τους ρόλους που είχε στην ελληνική ταινία «Hardcore» του σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη, στην πρωτότυπη ταινία του Netflix «Beckett» που πρωταγωνίστησε δίπλα στον John David Washington, ενώ είχε κάνει και μια guest εμφάνιση στη διεθνή ταινία «Invisible World» του Manuel de Coco. Στη μικρή οθόνη, είχε κάνει δύο guest εμφανίσεις στη σειρά «Οι Μεν και Δεν» του ΑΝΤ1. Υπήρξε παντρεμένος τη δεκαετία του 1990.