Skip to main content

Ο Ροζέρ Μπερνάτ παρουσιάζει την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» στην Πειραιώς 260

Στις 28, 29 και 30 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 (Χώρος Β') στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

Ο σπουδαίος Καταλανός αβανγκάρντ δημιουργός Ροζέρ Μπερνάτ παρουσιάζει την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» (The Rite of Spring) στις 28, 29 (στις 21:00) και 30 Ιουνίου (στις 20:00) στην Πειραιώς 260 (Χώρος Β’) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Το έργο, σε μουσική του Ιγκόρ Στραβίνσκι και χορογραφία του Βάσλαβ Νιζίνσκι, είναι από τα σημαντικότερα μπαλέτα του 20ού αιώνα, το οποίο μας επανασύστησε η Πίνα Μπάους σε μια εμβληματική παράσταση το 1975.

Από τη δική της «ανάγνωση» ο Ροζέρ Μπερνάτ εμπνεύστηκε αυτό το έργο, που είναι ταυτόχρονα παιχνίδι και χορογραφία. Στο πλαίσιο της παράστασης, θα δοθούν σε μέλη του κοινού ακουστικά με τρία κανάλια, από το καθένα από τα οποία θα ακούγονται διαφορετικές φωνές. Το διαδραστικό έργο του Μπερνάτ έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε δεκάδες χώρες του κόσμου, από τη Βραζιλία και τον Καναδά μέχρι την Αίγυπτο, τη Φινλανδία και την Ιαπωνία.

Η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Τσάλο Τολόσα, Μαρία Βιλαλόνγκα, Ρέι Γκαρντούνιο, Χοσέ-Μανουέλ Λόπες Βελάρδε, Τομάς Αλσογκαράι, Μπρέντα Βάργκας, Ντιάνα Καρδόνα, Ανέλ Εστράδα και Βιάνι Σαλίνας. Τον ηχητικό σχεδιασμό υπογράφει ο Ροντρίγο Εσπινόσα.