Skip to main content

Ozzy Osbourne: O «Πρίγκιπας του Σκότους» μέλος του Rock and Roll Ηall of Fame

AP Photo/Chris Pizzello

Ο Ozzy δεν είναι ξένος στον μικρόκοσμο του Rock n Roll Hall of Fame, καθώς μπήκε για πρώτη φορά το 2006 με τους Black Sabbath των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος από το 1968

Ο θρυλικός Όζι Όσμπορν (Ozzy Οsbourne) είναι πλέον μέλος του Rock and Roll Hall of Fame για τη σόλο καριέρα του. O «Πρίγκιπας του Σκότους» αποθεώθηκε από πλήθος 20.000 ατόμων στο Κλίβελαντ όπου έγινε και η τελετή.

Από τη στιγμή που έφυγε από τους Black Sabbath, ο Όζι αναζήτησε κάποιους πιο μοντέρνους metal ήχους. Μέχρι σήμερα, στα 75 του χρόνια, μετράει 13 σόλο άλμπουμ.

«Eίχα την τύχη να παίξω με μερικούς από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες, μπασίστες και ντράμερ. Μερικοί από αυτούς είναι εδώ μαζί μου απόψε. Αλλά αν δεν είχα γνωρίσει τον Rhoads δεν θα ήμουν εδώ σήμερα», παραδέχθηκε μπροστά στο κοινό ο Όζι στη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο Όσμπορν γεννήθηκε στο βιομηχανικό Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, στις 3 Δεκεμβρίου του 1948. Το πραγματικό του όνομα είναι John Michael Osbourne.

AP Photo/Chris Pizzello

Το πρώτο τραγούδι των Black Sabbath, το τραγούδι που γέννησε το Heavy Metal και φέρει το όνομα του συγκροτήματος που το δημιούργησε, ακουγόταν από τους ενισχυτές τόσο δυνατά που έπεφτε το ρεύμα τουλάχιστον 3 φορές σε κάθε συναυλία τους. Πολλά συγκροτήματα τους αντέγραψαν με αποτέλεσμα να περαστεί στην Αγγλία ο «νόμος των 96 Decibel». Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 13 του Φλεβάρη, 1970 και ονομάστηκε «Black Sabbath». Ο δίσκος έφτασε στο Top-10 στα αγγλικά τσαρτ, ενώ στη λίστα βρισκόταν οι Beatles και οι The Who.

AP Photo/Chris Pizzello

Μαζί με τους Deep Purple και τους Led Zeppelin είναι τα τρία συγκροτήματα που αποτέλεσαν τους δημιουργούς του heavy metal μουσικού ιδιώματος, ενώ θεωρούνται το πρώτο συγκρότημα του είδους. Κατά το παρελθόν έχουν περάσει από τη σύνθεση τους σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Ρόνι Τζέιμς Ντίο, ο Ίαν Γκίλαν, ο Κόζι Πάουελ, ο Γκλεν Χιουζ, ο Μπομπ Ντέισλι, ο Βίνι Άπις και άλλοι.

Συνολικά στην Sabbath και στη solo καριέρα του ο Ozzy έχει πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους.