Skip to main content

Septicflesh: Στο Ηρώδειο με όραμα και μουσική ταυτότητα

Ο Χρήστος Αντωνίου, ιδρυτικό μέλος των Septicflesh, μιλάει για τη συναυλία με την ΚΟΑ

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Sold out για τους Septicflesh, το ελληνικό ροκ μουσικό συγκρότημα με την μεγάλη διεθνή καριέρα που έρχεται στο Ηρώδειο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ [Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα].

Οι ροκ και μέταλ ήχοι των  Septicflesh θα συναντήσουν τον συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ το μοναδικό θέαμα συμπληρώνει το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός αφού οι συναυλίες των Septicflesh αποτελούν ένα μοναδικό αισθητικό θέαμα.

Στο Ηρώδειο θα ακουστούν για πρώτη φορά ακυκλοφόρητα κομμάτια τα οποία συνέθεσε ο Χρήστος Αντωνίου για το νέο βιντεοπαιχνίδι «Mandragora» το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Χρήστος Αντωνίου θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια ταιριάζουν απόλυτα στη σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφού, λίγο μόλις καιρό πριν, βρέθηκε στην Πράγα για να ηχογραφήσει τα κομμάτια αυτά με την Prague Film-Orchestra.

Ο συμφωνικός ήχος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα απογειώσει τις νέες συνθέσεις που θα παρουσιαστούν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Δύο ξεχωριστοί καλεσμένοι πλαισιώνουν την μπάντα και προσθέτουν ακόμα περισσότερη ατμόσφαιρα στο μοναδικό live, η Fany Melfi στις ερμηνείες, και ο Vahan Galstyan στο ντουντούκ. Πρόκειται για αγαπημένους συνεργάτες των Septicflesh, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη βραδιά η οποία θα απογειωθεί με τον δυνατό συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τους 60 μουσικούς επί σκηνής υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης Ολλανδού μαέστρου Koen Schoots. Την εκτέλεση και διοργάνωση παραγωγής του Classic Rock 8 θα αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, η καταξιωμένη εταιρεία Robin 4 Arts.

Για την εκδήλωση στο Ηρώδειο, τους Septicflesh και τα σχέδια του συγκροτήματος, που έχει κατακτήσει τη διεθνή μουσική σκηνή, είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τον Χρήστο Αντωνίου.

Septicflesh, η παρουσία σας στο Ηρώδειο τι σημαίνει για εσάς…

«Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δικαίωση και ελπίδα για αλλαγή φιλοσοφίας στην Ελλάδα και ένα κίνητρο για να θέσουμε καινούργιους στόχους.»

Πως ένα ελληνικό ροκ μουσικό συγκρότημα κατακτά το διεθνές κοινό;

«Με πολύ δουλειά, επένδυση ξεκάθαρο όραμα και μουσική ταυτότητα.»

Έχουμε την αίσθηση ότι η ελληνική ροκ σκηνή σε αντίθεση με εσάς  έχει μία εσωστρέφεια…  γιατί;

«Πάντα είναι θέμα κουλτούρας, δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει ροκ νοοτροπία και το σύστημα υποθάλπει και τροφοδοτεί ‘’άτεχνη φασαρία’’ η οποία δυστυχώς γαλουχεί και τις επόμενες γενιές».

Τι διακρίνει τις εμφανίσεις σας;

«Μέσω της οπτικοακουστικής μουσικής μας  θέλουμε το κοινό να ζήσει πολλές εκφάνσεις να παθιαστεί, να συγκινηθεί, να σκεφτεί. Η μουσική δεν είναι διασκέδαση μόνο.»

Είναι εντυπωσιακό ότι οι συναυλίες σας γίνονται αμέσως sold out! Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

«Η αλήθεια είναι ότι κάποιες χώρες που έχουν δείξει την αγάπη τους προς εμάς κάνουν sold out αλλά σίγουρα θέλουμε να ακολουθήσουν και άλλες. Όλο αυτό μας τιμά και μας δίνει το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε.»

Ποια είναι η σχέση σας με τη κλασική μουσική; Γιατί επιλέγετε να συνυπάρχετε στη σκηνή με κλασσικές ορχήστρες; Τι νέο φέρνει αυτή  συνεργασία σε εσάς;

«Ο αδερφός μου, ο Σωτήρης, και εγώ ανέκαθεν ήμασταν λάτρεις της κλασικής μουσικής. Εγώ σπούδασα σύνθεση και όταν έβλεπα ζωντανά ορχήστρες είχα σαν όνειρο να είναι η μπάντα μου σε σκηνή με την ορχήστρα. Έτσι το συζήτησα και με τους υπόλοιπους στην μπάντα, όλοι συμφώνησαν και έπειτα άρχισα να συνθέτω επί τούτου κλασσικά μέρη τα οποία θα μπλέκανε με τα μέταλ. Όταν είσαι στη σκηνή με την ορχήστρα λαμβάνεις μια απύθμενη δύναμη και μια συγκίνηση και το πιο ωραίο είναι πως όλο αυτό το τελετουργικό καταλήγει να το εισπράττει και το κοινό.»

Ποια είναι τα σχέδια σας;

«Στα σκαριά έχουμε δύο περιοδείες στην Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, μία ακόμα συναυλία με ορχήστρα στο Pepsi Centre  στο Μεξικό και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα μέσα του 2025 θα αρχίσουμε να συνθέτουμε το νέο άλμπουμ.»