Skip to main content

White Stripes: Αγωγή κατά του Τραμπ για χρήση του «Seven Nation Army»

Foto: Fábio Tito/Tom Brenner/Reuters

Το «Seven Nation Army» κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 2003 στις ΗΠΑ και στις 12 Μαΐου 2003 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Τζακ Γουάιτ εκπλήρωσε την προειδοποίηση ότι θα μηνύσει τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

REUTERS/Mark Blinch

Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει επανασυνδέθηκε με την πρώην συνεργάτιδά του στους White Stripes, Μεγκ Γουάιτ η οποία αναφέρεται ως συνενάγων στη αγωγή.

Ο Αμερικανός μουσικός, κιθαρίστας και τραγουδιστής του ροκ ντουέτου White Stripes δημοσίευσε αντίγραφο της αρχικής σελίδας της αγωγής στο Instagram.

«Αυτή η μηχανή μηνύει τους φασίστες» έγραψε ο Τζακ Γουάιτ στο στιγμιότυπο οθόνης.

Ως μεμονωμένοι ενάγοντες και συλλογικά ως μέλη των The White Stripes, ο Τζακ και η Μεγκ επιδιώκουν μια δίκη ενόρκων στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης μηνύοντας τον Τραμπ και την αναπληρώτρια διευθύντρια Επικοινωνιών του υποψήφιου προέδρου, Μάργκο Μάρτιν, για την «κατάφωρη κατάχρηση» του τραγουδιού των ντουέτου «Seven Nation Army».

Οι White Stripes σχηματίστηκαν το 1997. Το 1999 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του, με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος και το 2000 το De Stijl, το δεύτερο άλμπουμ τους. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε με το White Blood Cells το 2001 και το 2003 κυκλοφόρησε το Elephant, που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία παγκόσμια.

REUTERS/Dylan Martinez

Μια μεγάλη επιτυχία ήταν επίσης το «Seven Nation Army» που κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 2003 στις ΗΠΑ και στις 12 Μαΐου 2003 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 7 Ιουνίου του 2005 κυκλοφόρησε το «Get Behind Me Satan» που γνωρίζει επίσης επιτυχία.