Skip to main content

H Beyoncé αποκλείστηκε από τα Country Music Awards

Ούτε μια υποψηφιότητα για το «Cowboy Carter»

Τα Country Music Awards σνόμπαραν τη Beyoncé, παρά το γεγονός ότι είχε μια από τις μεγαλύτερες κάντρι επιτυχίες της χρονιάς με το Texas Hold’Em.

Reuters

Όταν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την τελετή το πρωί της Δευτέρας, η σταρ ήταν εμφανώς απούσα – χωρίς ούτε μία υποψηφιότητα.

Η Beyoncé αναμενόταν ευρέως να κερδίσει την αναγνώριση στα βραβεία, με τους θαυμαστές να εικάζουν ότι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα μπει στη λίστα για το άλμπουμ της χρονιάς, για το Cowboy Carter.

Αντ‘ αυτού, ο Morgan Wallen κέρδισε τις περισσότερες υποψηφιότητες, τρία χρόνια αφότου είχε αποδεσμευτεί από τη δισκογραφική του εταιρεία για χρήση ρατσιστικού λόγου.

Reuters

Ο σταρ αργότερα ζήτησε συγγνώμη και επέστρεψε ξανά στη δισκογραφική του εταιρεία.

Πέρυσι, το διπλό του άλμπουμ One Thing At A Time ήταν στην κορυφή των αμερικανικών charts για 16 εβδομάδες και ήταν υποψήφιο για το άλμπουμ της χρονιάς στα Country Music Awards (CMAs). Φέτος, παίρνει τέσσερις υποψηφιότητες ως επιλεγμένος καλλιτέχνης για το τραγούδι I Had Some Help από τον Post Malone – έναν ποπ καλλιτέχνη που, όπως και η Beyoncé, δεν είναι παραδοσιακό μέλος του κατεστημένου της κάντρι.

Ο Shaboozey, ο οποίος συμμετέχει στο Cowboy Carter, έχει επίσης δύο υποψηφιότητες – καλύτερος νέος καλλιτέχνης και single της χρονιάς, για το A Bar Song (Tipsy).

Αυτό το τραγούδι αντικατέστησε το Texas Hold ‘Em της Beyoncé στην κορυφή των κάντρι τσαρτ των ΗΠΑ τον Απρίλιο, κάνοντας τον Shaboozey τον πρώτο μαύρο άνδρα καλλιτέχνη που έφτασε στην κορυφή του country chart και του Billboard Hot 100 ταυτόχρονα.

Jeff Haynes/Reuters

Ήταν επίσης η πρώτη φορά που δύο μαύροι καλλιτέχνες είχαν διεκδικήσει την πρώτη θέση διαδοχικά.