Skip to main content

Oasis: Τα εισιτήρια της περιοδείας επανένωσης μεταπωλούνται για χιλιάδες ευρώ

Το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει συνολικά 17 συναυλίες σε Βρετανία και Ιρλανδία

Φρενίτιδα για την αγορά εισιτηρίων ακολούθησε την ανακοίνωση  ότι οι αδελφοί Νόελ και Λίαμ Γκάλαχερ έδωσαν τέλος στην 15ετή διαμάχη τους και θα συνυπάρξουν και πάλι στη σκηνή μετά τα χρόνια του 1990 για τις ανάγκες της περιοδείας.

AFP

Ωστόσο, εισιτήρια καταχωρούνται εκ νέου σε ιστότοπους μεταπώλησης για χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που ορισμένοι θαυμαστές απέκτησαν πρόσβαση σε προπώληση.

Photo: Reuters

Ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων είχε τη δυνατότητα να αγοράσει την πρώτη παρτίδα εισιτηρίων από τις 19:00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή. Λίγο αργότερα, τα εισιτήρια καταχωρήθηκαν διαδικτυακά για περισσότερα από 7.000 ευρώ – πάνω από 40 φορές την αρχική αξία ενός εισιτηρίου για όρθιους.

Οι Oasis προέτρεψαν τον κόσμο να μην μεταπωλεί εισιτήρια σε υψηλότερες τιμές σε ιστότοπους που δεν συνδέονται με τον διοργανωτή τους και δήλωσαν ότι τα εισιτήρια αυτά θα «ακυρωθούν». Επίσης, πρόσθεσαν ότι θα μπορούσαν να μεταπωληθούν μόνο στην ονομαστική τους αξία στις ιστοσελίδες Ticketmaster και Twickets.

REUTERS/Phil Noble

«Τα εισιτήρια που πωλούνται κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων θα ακυρωθούν από τους διοργανωτές», ανέφερε το συγκρότημα.

Τα τυπικά εισιτήρια για όρθιους θα κοστίζουν περίπου 175 ευρώ, ενώ τα τυπικά εισιτήρια καθήμενων κυμαίνονται από 85 έως περίπου 240 ευρώ. Οι τιμές για τα επίσημα premium πακέτα φτάνουν έως και τα 590 ευρώ.

Photo: Reuters

Καθώς η αναμονή για τις συναυλίες αυξάνεται, οι πωλήσεις και οι μεταδόσεις του καταλόγου τραγουδιών του συγκροτήματος έχουν εκτοξευθεί, με τρία άλμπουμ να εισέρχονται ξανά στο Top 5 των βρετανικών charts την Παρασκευή.

Reuters

Οι Oasis σχηματίστηκαν στο Μάντσεστερ το 1991 – η αρχική τους σύνθεση αποτελούνταν από τους Liam και Noel Gallagher, τον κιθαρίστα Paul «Bonehead» Arthurs, τον μπασίστα Paul «Guigsy» McGuigan και τον ντράμερ Tony McCarroll.

Reuters

Οι αδερφοί Gallagher έγιναν διαβόητοι για τις δημόσιες κόντρες τους, οι οποίες ήρθαν στο προσκήνιο σε μια συναυλία στο Παρίσι το 2009, στο φεστιβάλ Rock en Seine, όταν ο Liam έσπασε μια από τις κιθάρες του Noel. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τα αδέλφια εμφανίστηκαν μαζί, αν και ο καθένας ερμήνευε συχνά τις επιτυχίες του συγκροτήματος σε sold-out ατομικές εμφανίσεις.