Skip to main content

Πέθανε ο Jack Russell, τραγουδιστής των «Great White»

Είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις περιοδείες λόγω προβλημάτων υγείας

Ο Jack Russell, ιδρυτικό μέλος και frontman της δημοφιλούς hard rock μπάντας των 80s, «Great White», πέθανε σε ηλικία 63 ετών, από ατροφία πολλαπλών συστημάτων και άνοια, σύμφωνα με την K.L. Doty, συγγραφέα της βιογραφίας του.

Η απώλεια του ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του στο Instagram την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ενώ οι «Great White» τον αποχαιρέτισαν με μήνυμα στα social media.

Ο Russell είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις περιοδείες για λόγους υγείας, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

«Δεν είμαι σε θέση να αποδώσω στο επίπεδο που επιθυμώ και στο επίπεδο που σας αξίζει», έγραψε τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου για τα τόσα πολλά χρόνια αναμνήσεων, αγάπης και υποστήριξης».

Οι «Great White» ιδρύθηκαν στο Λος Άντζελες από τον Russell και τον κιθαρίστα Mark Kendall, αρχικά ως Dante Fox και ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παίζοντας σε μικρά κλαμπ της Νότιας Καλιφόρνια. Έγιναν οι «Great White» το 1984 και η πρώτη μεγάλη επιτυχία τους ήταν το «Rock Me», που κατέκτησε την 60η θέση στο Billboard Top 100 Chart το 1987.

Το άλμπουμ της «Once Bitten» έγινε πλατινένιο, όπως και το αμέσως επόμενο, που κυκλοφόρησε το 1989 με τίτλο «… Twice Shy». Τα τραγούδια τους έπαιζαν συνέχεια εκείνη την εποχή στο MTV.


Ο Russell εγκατέλειψε τη μπάντα το 1996, αλλά επέστρεψε το 2001, δίνοντας στο συγκρότημα το όνομα Jack Russell’s Great White.


Η ιστορία του Jack Russell συνδέθηκε με το πιο θανατηφόρο ατύχημα με πυροτεχνήματα στην ιστορία των ΗΠΑ. Το 2003, οι Great White έπαιζαν στο The Station, όταν η οροφή του κλαμπ στην οποία είχε τοποθετηθεί ένα εξαιρετικά εύφλεκτο ηχομονωτικό υλικό, πήρε φωτιά από τα πυροτεχνήματα.

Μέσα σε έξι λεπτά, ολόκληρο το κλαμπ τυλίχθηκε στις φλόγες, σκοτώνοντας 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του κιθαρίστα του συγκροτήματος Ty Longley, και τραυματίζοντας 230 άτομα. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Russell, αλλά τα μέλη του συγκροτήματος συμφώνησαν να καταβάλουν στο πλαίσιο διακανονισμού ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.